Sonatine (1993)

Karina Petrova Film Tidsbilde
tirsdag
11.
oktober
2016
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Det japanske action-ikonet Takeshi Kitano har regi-, manus-, og hovedrollen i denne merkelige og sjarmerende dramakomedien om yakuza.

Sonatine lever opp til forventningen om blod og død, men det er også en film som ofte er harmonisk, morsom og – faktisk – behagelig å se på. Murakawa er en yakuza-veteran som begir seg ut til Okinawa med sine kompanjonger for å hjelpe til å dempe ned en krig i underverdenen. Men situasjonen eskalerer, og de blir nødt til å søke ly i et avsidesliggende hus ved stranda. Her går tida og mennene bruker den til å blant annet koreografere dans, sumobryte og utsette hverandre for narrestreker. I tillegg blomstrer et lekent forhold mellom Murakawa og en yngre kvinne i området. Her er Joe Hisaishis hypnotiske piano og perkusjon effektivt brukt til å berike hver scene. Det som først virker som en typisk mørk gangsterkomedie trer uventet inn på mykere territorium og gir filmen nærmest et koselig inntrykk. Men midt i det hele reduseres Murakawas menn og situasjonen gjennoppstår, samt spørsmålet om det er noe igjen å gå til hvis han lever til slutt.

English:

Yakuza from Tokyo are sent to Okinawa to help end a gang war. The war escalates and the drifters decide to lay low at the beach

Fakta:

Regissør: Takeshi Kitano
Årstall: 1993
Land: Japan
Format: 35mm
Lengde: 94 min

Pris: 40,- / 60,- + kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.