SKREKKAFTEN: De dødes tjern + Fritt vilt – 35mm

torsdag 17. oktober 2019
kl. 18:00
Pris: 60 / 40
Arrangeres av Cinema Neuf

De dødes tjern

Det er samlet til middagsselskap i et møblert hjem blant hederlige borgere når en myte blir sluppet løs iblant sinnene deres.
For hundre år siden ble det begått et mord drevet av ren sjalusi på en hytte; denne hytten eies nå av én rundt middagsbordet. En dag forsvinner hytteeieren sporløst og de resterende menneskene skal finne ut hva som har skjedd. Hendelsene som utspiller seg videre binder seg i grumset imellom forståelse og forundring.

Filmatiseringen av André Bjercke ble en stor suksess både for grøssersjangeren og for norsk film generelt sett. Verket blir tolket blant annet som et forsvar for psykoanalysen og hvordan en kan studere atferdsmønster og psyken til et individ for å løse en kriminalsak. Komponisten som lagde musikken var Gunnar Sønstevold.

Regissør/Director: Kåre Bergstrøm
Land/Country: Norge/Norway
År/Year: 1958
Spilletid/Running time: 77 min
Format: 35 mm
Språk/Language: Norsk/Norwegian
Teksting/Subtitles: Norsk/Norwegian

Fritt vilt

Bare 15 år har gått siden filmen rullet på norske kinoer, men allerede har Fritt vilt satt seg som en klassiker i norsk film.

Bigbangs To the mountains setter stemningen mens en gruppe ungdommer kjører inn i fjellheimen og det kalde norske vinterlandskapet. Det som skulle være en idyllisk skitur i høyfjellet endrer seg raskt da gruppen ser seg nødt til å søke ly i en forlatt fjellstue. Lange tomme korridorer, interiør fra 60-tallet og en generell følelse av at stedet er forlatt i løpet av kort tid. Vennskap og kjærlighet blir satt på prøve mens stadige oppdagelser om stedet og fortiden gjør situasjonen stadig mer spent.

Fritt vilt er en skrekkfilm i en erkenorsk setting. Omgivelsene, følelsene og godt skuespill fra blant annet Ingrid Bolsø Berdal har gitt filmen internasjonal annerkjennelse. Etter WWE kjøpte rettighetene venter vi i spenning på den amerikanske nyversjonen og gleder oss i mellomtiden med et gjensyn av originalen

Regissør/Director: Roar Uthaug
Land/Country: Norge/Norway
År/Year: 2006
Spilletid/Running time: 97 min
Format: 35 mm
Språk/Language: Norsk/Norwegian
Teksting/Subtitles: ingen/none