No Country For Old Men (2007)

Visa Mäntysalo Film Supermandag
mandag
19.
mars
2018
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

“Papers said it was a crime of passion but he told me there wasn’t any passion to it. Told me that he’d been planning to kill somebody for about as long as he could remember.”

Tommy Lee Jones monolog I starten av filmen, satt opp til det knusktørre ørkenlandskapet i Texas setter momentant stemningen for resten av filmen. Og det tydeliggjøres ekstra sterkt i tittelen. Det å føle seg misplassert i samtiden. Den uggende stemningen tar oss med på en reise gjennom en aldrenes Sheriffs øyne hvor omstendigheter, tilfeldigheter og skjebne, alle spiller hver sin rolle til å forsterke følelsen av hjelpesløshet og nostalgi.

Llewelyn Moss kommer over en koffert fylt med kontanter etter det som tilsynelatende ser ut som en narkohandel som har gått galt. Dette byr raskt på komplikasjoner og ondskapen selv, “Anton Chigurh”, mannen med tidenes sveis og fryktinngytende øyne, gjør alt han kan for å få kloa i disse pengene. De langtrukne sekvensene hvor han i et rolig tempo forfølger Moss, er som tatt rett ut av et mareritt.

No Country for Old Men er en stilren thriller med klare referanser til Hitchock. Blant annet mystiske plot-twister, og en sakte oppbyggende suspens.

A man stumbles upon a suitcase full of money in Texas, soon to be followed by a dangerous murderer.

JOEL COEN, ETHAN COEN
2007
USA
BLU-RAY
122 MIN

Pris: 40,- / 60,- + kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)
Billetter kan kjøpes i døra.