FILM: Lornas stillhet

Visa Mäntysalo Film Tidsbilde
tirsdag
25.
september
2018
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Lorna er en ung kvinne fra Albania, som med kjæresten Sokol drømmer om å starte forretning og et bedre liv i vest-Europa. Historien starter med at Lorna har fått de nødvendige dokumentene for opphold i Belgia. Disse har hun fått fordi hun har inngått et falskt giftemål med rusmisbrukeren Claudy, men nå som Claudy ikke lenger er nyttig vil hennes kriminelle overmann, mafiosoen Fabio, kvitte seg med ham slik at Lorna raskere kan inngå et nytt falsk giftemål med en ny og utålmodig kunde som trenger dokumenter. For å raskt nå dette andre ekteskapet, kommer Fabio opp med en plan som som gjør at Lorna lider enormt av samvittigheten sin. Samtidig har Claudy bestemt seg for å slutte med stoffene og vender seg mot Lorna som eneste sjanse på et rent liv. Lorna føler med Claudy og forsøker å utsette det nye giftemålet. Klarer Lorna å bryte sin stillhet og finne ut hva hun selv ønsker i rotet av alle andres ønsker og behov?

Lornas stillhet er en sår, men selvsikker historie om innvandring, skitne penger og medmenneskelighet. Den vant Manusprisen i Cannes og ble med det en av tre Cannesbelønte Dardennefilem: Brødrene mottok Gullpalmen for både Rosette og Barnet.

With dreams of opening a snackbar with her beloved Lorna, a young Albanian living in belgium, gets her self involved mafioso Fabio. She agrees to go into a practical marriage with the junkie Claudy so that she can get her belgian citizenship. Then she must marry a russian mafioso who is willing to to pay alot to become belgian. To quickly reach this second marriage, Fabio comes up with a plan that causes Lorna to suffer tremendously from her conscience.

Jean-Pierre Dardenne og Luc Dardenne
Belgia, Italia, Tyskland
2008
35 mm
105 minutter
English Subtitles

 

Mer om Cinema Neuf:  https://www.facebook.com/cinemaneuf/