Heksene (1990)

Karina Petrova Film Supermandag
mandag
10.
oktober
2016
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Vet du hvordan du kjenner igjen en heks?

Ikke vær redd, denne filmen viser deg hvordan. Hvis du har lest Roald Dahls Heksene så vet du det nok allerede, men det skader ikke å repetere.

Bestemoren til Luke er ikke noe vanlig bestemor. Hun forteller han skumle heksehistorier og passer på at han ikke vasker seg for ofte. Det er nemlig viktig å skjule den forferdelige lukten barn har, fordi hvis ikke, så finner heksene dem fort. Og det er ikke snakk om noen pene Hollywood-hekser heller. Disse heksene er skallet, har ekle fingernegler og ingen tær. Resten må du bare se selv. De er ganske flinke til å skjule det. Derfor skjønner ingen hvem disse damene egentlig er når de samles for en heksekongress på hotellet der Luke og bestemoren hans oppholder seg.

Dette er en av de filmene som kan virkelig skremme ungen i deg. Ikke minst på grunn av Anjelica Huston i rollen som Storheksa.

English:

Based on Roald Dahl’s children’s book The Witches from 1983, this movie tells us the story of a little boy who had to save all the children in the world from some scary ladies. It is certainly a hard task to accomplish when you are turned into a mouse at a witch convention.

Fakta:

Regissør: Nicolas Roeg
Årstall: 1990
Land: UK/USA
Format: 35mm
Lengde: 91 min

Pris: 40,- / 60,- + kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.