Fremtidens arbeidsliv

Mia Langås Flåta Foredrag Konferanse
lørdag
6.
april
2019
klokken
12.30
Annetsteds Kjøp billett (10)
Arbeidslivet er i sterk endring. Eksperter forutser at den økende automatiseringen og AI vil føre til massivt tap av arbeidsplasser, og fremveksten av en “gig” økonomi skaper ustabile arbeidsplasser med økte krav om fleksibilitet og effektivitet.

Midlertidig ansettelser fører til økonomisk usikkerhet for arbeidere, og det vil være et kontinuerlig behov for å oppdatere kunnskap og ferdigheter. I en slik situasjon kan borgerlønn bli en kritisk faktor når det kommer til fremtidens arbeidsliv.

Møtet er en del av en større konferanse “UBI-Nordic 2019 – Visions for a Brighter Future” på Chateau Neuf i Oslo.

Konferansen er åpen for alle og man kan delta på så mange seminarer og møter man vil.
Innledere:

Andy Stern

Tidligere president (nå president emeritus) for Service Employees International Union (SEIU), som under hans ledelse ble den største foreningen i AFL-CIO, og den raskest voksende foreningen i verden.

Han er forfatteren av to bøker, “A Country That Works” (2006) og “Raising The Floor: Hvordan en Universal Basic Income kan forny vår økonomi og gjenoppbygge den amerikanske drømmen” (2016).

Becca Kirkpatrick

UNISON og Unite-medlem som har vært svært viktig når det gjelder å få fagforeninger i England til å støtte borgerlønn. Hun er medarrangør for Basic Income Meetup Group og også medlem av Positive Money og GlobalNet21, den ledende plattformen i Storbritannia for å diskutere de store problemene i det 21. århundre.

Guy Standing

Britisk professor i utviklingsstudier ved School of Oriental and African Studies (SOAS), universitetet i London, en av grunnleggerne av Basic Income Earth Network (BIEN) og forfatter av flere bøker, inkludert The Precariat: The New Dangerous Class (2011) og Work After Globalization: Building Occupational Citizenship (2009).

Scott Santens

Medgrunnlegger av Economic Security Project, rådgiver for Universal Income Project, grunnleggende komitemedlem i Basic Income Action, komitémedlem i US Basic Income Guarantee Network og grunnlegger av BIG Patreon Creator.

James Bloodworth

James Bloodworth er journalist og forfatter, blant annet av boka “Innleid og underbetalt”. Han skriver ukentlig for nyhetsnettstedet International Business Times og har vært publisert i blant andre Guardian, New York Review of Books og Wall Street Journal. Han er tidligere redaktør av det politiske nettstedet Left Foot Forward – og er en markant samfunnskommentator i Storbritannia.

Velkommen!

Arrangør: Borgerlønn BIEN Norge
Konferansens hjemmeside: http://ubi-nordic.org
Innledere: http://ubi-nordic.org/speakers
Påmelding: http://ubi-nordic.org/participation