Fran Lebowitz LIVE på Chateau Neuf – Fran forklarer Amerika

lørdag 29. april
kl. 19:00
Pris: 844 / 580
Arrangeres av Atikko

Fran Lebowitz LIVE på Chateau Neuf – Fran forklarer Amerika

Den kjente amerikanske forfatter, humorist og samfunnsdebatør Frances Ann Lebowitz kommer til Norge! Gå ikke glipp av en helt unik mulighet for å møte en av New Yorks mest markante personligheter, når hun går på scenen på Chateau Neuf.

Samtale med et kulturelt ikon og Q&A

Gled deg til å høre Fran Lebowitz ubarmhjertige og kompromissløse meninger – kanskje som reaksjon på nettopp ditt spørsmål. Både gjennom samtale med moderator og spørsmål fra publikum kommer du helt tett på ikonet, som alltid er klar med spisse kommentarer og sylskarpe observasjoner levert med en stor porsjon humor.

Ener i New York

I et kulturlandskap fylt med endeløse eksperter skiller Fran Lebowitz seg ut som en av USAs mest innsiktsfulle sosiale kommentatorer. Hennes karriere spenner fra bestselger-forfatter ,foredragsholder til skuespiller og senest som midtpunkt i hele to Martin Scorsese dokumentarer. Lebowitz er spesielt kjent for sine skarpe sosiale kommentarer til amerikanernes liv filtrert gjennom hennes følelser for spesielt New York City. En by hun har blitt boende i i over 50 år – hun tror nemlig ikke at hun ville få lov til at bo andre steder! 

Når avisa The New Yorker vil vite hvordan det står til med New York, ringer de Fran Lebowitz . Akkurat slik David Letterman gjorde da han som vert for «The Late Show» ville vite hvordan det sto til med USA.

Den levende legenden er kjent for sin skarpe observasjonsevne og enda skarpere tunge. Legg til hennes evige misbilligelse og forakt for folks forfengelighet, så har du et bilde av kvinnen som står i arverekka etter Oscar Wilde og Dorothy Parker

Aktuelt i Martin Scorseses Netflix suksessserie “Pretend It’s a City”:

Om Fran Lebowitz

New York Times har kalt Lebowitz for  en moderne Dorothy Parker og hun er mest kjent for sine bøker Metropolitan Life og Social Studies, som ble kombinert til The Fran Lebowitz Reader i 1994. Hun har blitt protrettert  i hele to dokumentarer regissert av Martin Scorsese, HBO-dokumentarfilmen Public Speaking (2010) og den aktuelle Netflix docu-serien Pretend It’s a City (2021).

Dørene åpner 17.00

Foredraget varer i ca 2 timer.

Arrangør: Atikko AS