FILM: Flåklypa Grand Prix

Visa Mäntysalo Film Supermandag
mandag
10.
desember
2018
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

”Dra meg baklengs inn i fuglekassa!”

Norges filmatiske nasjonalskatt trenger ingen videre introduksjon. Er du født i Norge har du enkelt og greit sett Flåklypa. Med en populasjon på 5.2 millioner og et kinobillettsalg på over
5.5 millioner gjør den ikke bare til Norges desidert mest sette film igjennom tidene, men svært få land kan smykke seg med å ha laget filmer hvor billettsalgene overgår populasjonen. Fra premieren gikk den på kino et eller annet sted i verden hver dag i over 28 år!

Cinema Neuf skal selvsagt ikke være noe dårligere og slenger oss på listen over kinoer som viser denne filmen. Det er ikke uten grunn at denne dukkefilmen i stop motion har kapret hjertene til det norske folk. Flåklypa har for det første et helt fantastisk produksjonsdesign, og åpningsscenen som zoomer inn mot fjellbygden Flåklypa er nok til å ta pusten fra de fleste. Racerbilen Il Tempo Gigante er høyst imponerende laget, og har også kommet til live som en kjørbar modell i full størrelse. Den ikoniske musikken bidrar også til å skape en helt egen stemning. Det hele krones med århundres billøp som er like imponerende hver gang.

Ivo Caprino
Norge
1975
Blu-ray
88 min
Norwegian dialogue

 

Mer om Cinema Neuf:  https://www.facebook.com/cinemaneuf/