Filmrulltorsdag: Zeppelin (1981)

Karina Petrova Film Filmrulltorsdag
torsdag
25.
februar
2016
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Prisvinnende barnefilm om et innbrudd og en ung gutt på rømmen

Da Zeppelin for først gang ble vist på norske kinoer ble den omtalt som en sterk oppvekstskildring. Under barnefilmfestivalen i Salerno, Italia i 1981 vant filmen hele tre priser, og samme år deltok filmen også i den store Kinderfilmfest i Berlin.

Alt er ikke bare fryd og gammen for Nina og hennes foreldre når de reiser på ferie til sommerhuset sitt. Til deres store forskrekkelse viser det seg nemlig at noen han brutt seg inn. Innbruddstyven viser seg imidlertid å være en elleve år gammel gutt på rømmen som har bosatt seg i et lønnetre i hagen deres, noe Nina en dag oppdager. De to begynner å prate sammen, og snart sniker hun seg ut hver natt for å snakke med ham om foreldre samt deres forhold til dem. Konflikter oppstår likevel når gutten nok en gang rømmer, og det blir Ninas oppgave å være modig og dra alene ut i den skumle, mørke skogen for å redde ham.

Lasse Glomm er kanskje best kjent som en av manusforfatterne bak den oscarnominerte Søndagsengler (1996), men har òg en lang regissørkarriere bak seg, med filmer som blant annet Sweetwater (1988) og Streik! (1975).

Fakta:

Regissør: Lasse Glomm
Årstall: 1981
Land: Norge
Format: 35mm
Lengde: 88 minutter
Undertekster/Subtitles: Ingen/None