Filmrulltorsdag: Morderengelen (1962)

Karina Petrova Film Filmrulltorsdag
torsdag
17.
mars
2016
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Luis Buñuels overbevisning om at de fleste mennesker er hyklere skinner gjennom i denne satiriske og absurde, svarte komedien.

Filmen som vant gullpalmen i Cannes i 1961 beskriver på satirisk vis en verden full av sosiale konvensjoner, religiøse vaner og det overnaturlige – alt på en absurd, humoristisk og svart måte.

Vi trer inn et dannet middagsselskap med representanter fra borgerskapet hvor kokkene og servitørene stikker av. Middagsgjestene finner ut at de ikke kan forlate fornøyelsen og panikken trer inn. Mangelen på mat og drikke fører til hysteria og dødsfall, selvmord og råskap inntrer. Dop, religiøse ritualer og opprør gjør gjestene i det fine selskapet til de illeluktende, primitive pøblene, som de tidligere foraktet.

Dette harselaset med overklassen fortsetter Buñuel i filmen «Borgerskapets diskrete sjarm» (1972). Filmen bygger på det upubliserte skuespillet “De forliste” av José Bergamín.

English:

A dinnerparty for the upperclass turns to hysteria and violence when they realise the food is running out and they can’t escape the situation. The result is fatal.

Fakta:

Originaltittel: El angel exterminador

Regissør: Luis Buñuel

År: 1962

Land: Mexico

Format: 35 mm

Lengde: 94 min

Undertekster /Subtitles: Engelsk /English