Filmrulltorsdag: Carl Gustav, gjengen og parkeringsbandittene (1982)

Karina Petrova Film Filmrulltorsdag
torsdag
4.
februar
2016
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Detektivarbeid på apachesykkel

Da filmen hadde premiere på begynnelsen av 80-tallet skrev Arbeiderbladets Kjell Chr. Johanssen om den at: «Bak den lange og unødvendige tunge tittelen skjuler det seg en kvikk og sjarmerende norsk film for barn og ungdom», og noe annet er vel ikke å vente av en av norsk films mest prisbelønnede regissører, selveste Ola Solum (kjent for blant annet Orions belte og Reisen til julestjernen).

Handlingen tar sted i en drabantby utenfor Bergen. Carl Gustav er en gutt med mange interesser, men hans største er nok de populære heltefigurene Superman og Sherlock Holmes. Plutselig en dag har den lokale lekeplassen over natten blitt gjort om til en parkeringsplass med mystiske sorte parkometre, og snart begynner det samme å skje med andre lekeplasser i nærområdet. Carl Gustav begynner å ane at noe muffens er på ferde, og sammen med gjengen (bestående av blant annet Rævedilter’n) og hans pålitelige apachesykkel tar han saken i egne hender.

Med spesialeffekter, datamaskiner og laserstråler i tillegg til et lydspor med navn som Jahn Teigen på listen er dette en film man ikke bør gå glipp av!

Fakta:

Regissør: Ola Solum
Årstall: 1982
Land: Norge
Format: 35mm
Lengde: 82 minutter
Undertekster/Subtitles: Ingen/None