FILM: Filmens vidunderlige verden – 35mm

torsdag 15. oktober
kl. 19:00
Pris: 60 / 40
Arrangeres av Cinema Neuf

En unik sjanse til å se Bredo Greves eksperimentelle og satiriske kritikk av Statens filmkontroll og kommunale kinomonopol i 70-årene!

Filmen omhandler Bredo Greves forsøk på å lage opplysningsvideoer om filmkunnskap for skolevesenet, og får i oppdrag å involvere filmprodusentens sønn i dette arbeidet. Igjennom filmen utvikler deres produksjoner seg til å handle om klipp som tester grensene for Statens filmkontroll, og som stiller spørsmål ved deres retningslinjer for en nærmest puritansk sensur av sexscener, og aksept av scener med grove voldsskildringer.

Filmen krysser sjangrene fiksjon og dokumentar på en måte som Greve senere ble svært kontroversiell for i sin senere film La elva leve. Statlig sensur kritiseres både i filmens historie og i virkeligheten, der filmens fiksjonelle historie krysses med dokumentariske klipp og innslag. Deriblant vises virkelige scener fra Greves ulovlige visning og av sin forrige film Heksene fra den forstenede skog med påfølgende arrestasjon på Hønefoss kino i 1976, og skildringer av ekte sexscener mellom Greve og filmens klipper og medskuespiller Sissel Kleven.

Regi: Bredo Greve
Norge
1977
35mm

80 min
NORWEGIAN DIALOGUE
NO SUBTITLES