Er rap poesi?

Vilde Alette Monrad-Krohn Boktorsdag
torsdag
3.
november
2016
klokken
18.00
Biblioteket Gratis

Er synet på hip hop som lavkultur misforstått og begrensende? Som et kunstnerisk uttrykk er hip hopen en sjanger der tekst, ofte på aggressivt og provoserende vis, fremmer et budskap. I en samtid hvor utesteder forbundet med hip hop blir stemplet som samlingspunkt for voldelige gjenger, og det argumenteres for at Oslos politi bruker sjangeren som kriminalitetsmarkør, fremstår denne samtalen som uferdig.

Rappen gir et bilde av noen av samfunnets skyggesider; politivold, politisk undertrykkelse og rasisme. Samtidig rommer sjangeren også mindre tekstfokusert musikk med tilsynelatende overfladiske temaer. Det mest interessante oppstår kanskje i nyansene mellom lett og dyp tematikk. BokTorsdag inviterer til en samtale om rappen som samtidens poesi og om dens utvikling fra New York og veien til Norge.

Panel: Alexander Zlatanos Ibsen, Emir fra Sushi X Kobe og Ormstunge/Jørgen Eskerud

Ordstyrer for kvelden er Fanny Anne Grandal Bardoz. Fanny Anne studerer statsvitenskap på masternivå ved UiO. Tidligere har hun hatt arrangementet “Hukommelse og nevropsykologi – hvordan definerer hukommelsen hvem vi er?” for Akademisk Vorspiel.