Efterklang (DK) + support Pow Pow

admin Konsert
onsdag
23.
september
2009
klokken
18.00
Storsalen Kjøp billett (180 / 130)

Det knurrer, knaker, knistrer med melodiske sfærer rundt eller oppå, om du vil. Efterklang vil ha deg inn i ders galakse. Efterklang er på mange måter som islendernes Sigur Ros. Det som skiller Efterklang og Sigur Ros er at Efterklang heller litt mer mot det elektroniske. Det er cinematisk elektronika. Det kan og dras koblinger til Cinematic Orchestra, Plaid og Boards of Canada med "bilder" + en dæsj håp.

Efterklang har holdt på siden 2001. De slapp sin første EP "Springer" . Ikke så lenge etter ble de signet på The Leaf som slapp deres første langspiller "Tripper" i 2004. Tilsammen hadde de med seg tilsammen 33 gjestemusikere. I 2007 slapp det siste albumet sitt, Parades, til enorm ekstase blant både fans og plateanmeldere.

Live kommer Efterklang virkelig til sin rett. De er en kjerne på fem, men har alltid med seg noen musikere. Få band klarer å gjøre det like bra på scenen som på skive. Det klarer Efterklang. Musikken minner deg om at det finnes en bedre verden der ute ett sted og de tar deg med.

 

 

POW POW låter unikt i norsk sammenheng. Kraftwerk, Tangerine Dream, Tortoise, Battles, Steve Reich, Neu! og Kåre and the Cavemen er artister som har blitt nevt i forsøk på å beskrive bandets musikalske uttrykk. De fem medlemmene har spillt sammen i fire år og har blitt et eksepsjonelt sammspillt og dynmisk band. En suggererende og drivende rytmeseksjon, fløyelsgitarer og svevende synther smelter sammen til en organisk pulserende enhet. Live er de kjent for å løfte taket med musikk som både er nyskapende og intrikat, men også dansbar. Mange forskjellige musikalske leirer samles når Pow Pow spiller. Høsten 2007 gav de ut platen “Leaving Las Palmas” til gode kritikker i hele landet. I det siste året har bandet jobbet intenst med å ferdigstille nytt materiale og en ny plate er i kreasjon. Blandt musikere og eksperter ryktes det at det blir utrolig fett, så følg med!