Den første aserbajdsjanske konserten i Norges historie!

admin Konsert
lørdag
13.
juni
2009
klokken
17.00
Storsalen 100 / 50

Norwegian Azerbaijanis Youth Organziation – NAYO – er en partipolitisk uavhengig og religionsnøytral aktivitets- og interesseorganisasjon for unge med en interesse for Aserbajdsjan, det aserbajdsjanske samfunn i Norge og den aserbajdsjanske kultur. Organisasjonens hovedoppgave er å ivareta og fremme våre medlemmers kulturelle, faglige og sosiale interesser. Samordning og handling skal være basert på respekt, toleranse og solidaritet.  

NAYO inviterer Dem til den aller første aserbajdsjanske konserten avholdt noensinne i Oslo. Profesjonelle aserbajdsjanske musikere vil fremføre sanger fra ulike musikksjangre. Ministeriet for kultur og turisme i Den aserbajdsjanske republikk har støttet dette arrangementet ved å sende seks populære aserbajdsjanske musikere som vil opptre under konserten: Lale Mammadova (sanger: pop/folk), Rashad Ilyas (sanger: pop/folk), Elmaddin Ibrahimov (sanger: mugam/folk), Afqan Rasul (jazz-piano), Sahib Pashazada (instrument: tar) og Toqrul Asadullayev (instr.: kamantsja).

 

Konserten finner sted 13. juni 2009 kl. 19.00-21.00 i Storsalen på Chateau Neuf (rett ved Majorstua t-banestasjon) i Oslo. Arrangementet ønsker å fremme vennskap, toleranse og solidaritet mellom Norge og Aserbajdsjan, og har som mål å bringe aserbajdsjanere, nordmenn og andre nasjonalitetsgrupper i Oslo sammen.

 

Etter konserten inviteres gjestene til åpningsseremonien for FOCUS – ”Norske og aserbajdsjanske barn og ungdom for vennskap og toleranse”, og fotoutstillingen ”Nye og gamle Aserbajdsjan” i Foajeen i første etasje på Chateau Neuf. Bilder fra Oslo, Baku og sørlige Aserbajdsjan vil bli utstilt. Gjestene vil få mulighet til å smake på tradisjonelle aserbajdsjanske kaker og søtsaker, og kaffe/te blir servert. Utstillingen viser barn og unges arbeid dedikert til kunst, kultur og forståelse. Konserten og utstillingen er organisert av NAYO med støtte og hjelp fra The International Student Union ved Universitetet i Oslo, The Norwegian Turkish Organization og The Norwegian Turkish Youth Organization.

Cc: 100,-        50, – eksisterende medlemmer                 0,- for nye medlemmer