Dazed and Confused (1993)

Anders Aasgaard Supermandag
mandag
20.
mars
2017
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

«That’s what I love about these high school girls, man. I get older, they stay the same age.»

Basert på sin egen ungdomstid, tar Linklater oss tilbake til det fargerike 70-tallet hvor vi følger en gruppe ungdommer gjennom deres siste dag på skolen før sommerferien. Sisteårsstudentene forbereder seg på å trakassere de nye ferskingene som skal begynne på High School etter sommeren og i tillegg planlegges det en fest for å feire at semestret er over.

Et av filmens høydepunkter er en ung tjue-noe Matthew McConaughey i sin debutrolle som David Wooderson, en kjekk kvinnesjarmør som aldri klarte å vokse opp og gi slipp på statusen fra High School og dermed har slått seg til ro med å være evig låst i denne tiden. En ung Ben Affleck gjør også en flott rolle som bølla Fred O’Bannion.

Uansett om man er født på 70, 80 eller 90-tallet inneholder filmen ting vi alle kan kjenne oss igjen i fra vår egen tid som ungdom. Dazed and Confused er en fantastisk filmopplevelse og gir et nostalgisk tilbakeblikk til en tid hvor alt parallelt føltes litt enklere og litt mer komplisert enn nå.

Dazed and Confused is a coming-of-age comedy film, following teenagers on their last day of high school before summer break.

Fakta
Regissør: Richard Linklater
Land: USA
År: 1993
Format: Blu-ray
Lengde: 104 min.

Skrevet av Carl Malde

Pris: 40,- / 60,-
+ kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.

Aldersgrense: 18 år.