Brazil (1985)

Karina Petrova Film Supermandag
mandag
29.
februar
2016
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

En morsom og tankevekkende satire om et absurd retro-futuristisk byråkrati og menneskene som lever i det
Monty Python veteran Terry Gilliam presenterer i Brazil en mørk gjennombyråkratisert fremtid inspirert av Gorge Orwells 1984 og Aldous Huxlys Brave New World. I filmens første scene setter en flue seg fast i en printer, en bokstav blir skrevet feil på et ark og det som følger er en gripende og absurd historie om et byråkrati som har løpt løpsk.

Scenene er morsomme og Gilliams røtter fra Mony Python er absolutt gjenkjennelige i de absurde situasjonene filmens hovedperson må navigere for å løse den administrative floken fluen forårsaket. Likevel gjør skuespillet og designet av de beholder sitt alvor og
fungerer godt for å utforske det totalitære i byråkratiet.
Filmen har en vakker og gjennomarbeidet retro-futuristisk estetikk som vil behage alle som liker Blade Runner primitive høyteknologi, Metropolis sin majestetiske fremtoning eller Chateau Neufs utildekte rør og betong.

In English:

Monty Python veteran Terry Gilliam shows a surrealist and overly bureaucratic future. When a fly causes a misprint the main character is entangled in many absurd situations as a bureacracy spins out of control.

Fakta:

Regissør: Terry Gilliam
Årstall: 1985
Land: UK
Format: Blu-ray
Lengde: 135 min

Subtitles/undertekster: english/engelsk