FILM: Anita Killi Kortfilmkveld 35mm

torsdag 26. september 2019
kl. 19:00
Pris: 60 / 40
Arrangeres av Cinema Neuf

Animatør og filmskaper Anita Killi har siden 90-tallet utgitt en rekke imponerende og teknisk storslåtte animerte kortfilmer.

Filmene hennes viser ofte tunge og mørke temaer gjennom barns øyne, og flere er basert på barnebøker. Dette gjelder også hennes to siste filmer, Sinna mann og Tornehekken, som begge gjorde henne nominert til Cartoon d’or.

Tornehekken omhandler barn og krig, og var laget med krigen i Bosnia i tankene. Sinna mann skildrer livet til den lille gutten Boj, og hans voldelige far. Sinna mann vant over førti priser rundt om i verden, og Killi ble dermed den mest prisbelønnede filmskaper i verden det året.

Killi har også samarbeidet med andre regissører. I filmen Langt, langt borte har Killi, sammen med Natasha Nikitina, laget en kortfilm basert på Theodor Kittelsens malerier.

Killi er blant svært få i Norge som lager filmene sine med multiplanteknikk. Ved denne analoge animasjonsteknikken brukes opptil ti glassplater i etasjer til å lage et bilde med forskjellige bakgrunner, cutouts, lys og lignende i flere plan.

Denne torsdagen viser Cinema Neuf et utvalg av hennes kortfilmer på 35mm.

REGI: Anita Killi, Natasha Nikitina & Randall Meyers
LAND: Norge
ÅR: 1996-2009
VISNING: 35mm
LENGDE: ca. 80min (5 kortfilmer, 4min-31min)
SPRÅK: NORWEGIAN / SAMI DIALOGUE