American Honey (2016)

Edvard Wølner Bjørnson Film Tidsbilde
tirsdag
29.
august
2017
klokken
19.00
Annetsteds Kjøp billett (60 / 40)

Ta på deg setebeltet å bli med på en episk reise langs den amerikanske landeveien!

18 år gamle Star kommer fra fattige kår uten spesielt lyse fremtidsutsikter. En dag møter hun på en gjeng med ungdommer som reiser rundt og selger fiktive abonnementer på magasiner til folk de møter på veien. Star bestemmer seg for å rømme hjemmefra og bli med på ferden.

American Honey er først og fremst en sanselig filmopplevelse. Vakre filmatiske sekvenser samt et suggererende soundtrack gjør at man raskt blir slukt inn i filmen. Der er det såpass stemningsfullt at man fort kan glemme både rom, tid og sted. Da er det bare å hengi seg til filmen og bli med Star på reisen. Andrea Arnolds impresjonistiske tilnærming til omgivelsene rundt seg gir filmen en helt unik atmosfære. Menneskene og stedene vi møter på i American Honey blir observert og utforsket, snarere enn forklart og moralisert. Filmen klarer på en rørende måte å vise hvordan vi mennesker til syvende og sist er flokkdyr, som søker tilhørighet og anerkjennelse sammen med andre.

English:
American Honey is a visually stunning road movie about a girl who seeks a better life.

 

Andrea Arnold 
2016
Storbritannia
Blu-ray
163 min

Ved førstegangs besøk i semesteret kommer en kontingent til Filmklubbforbundet (NFK) på 25,- i tillegg til billettprisen.