16mm-festivalen 2018: Torsdag

Visa Mäntysalo Annet Film Stumfilmkonsert
torsdag
15.
mars
2018
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

For fjerde året på rad vier Cinema Neuf og Konsertingen Betong tre hele kvelder til en feiring av den smale 16mm-filmen!

 

Stumfilmkonsert: Metropolis (1927) + Void of Sound

Maskiner inkorporerer og sluker arbeiderklassen gjennom banalt og rutinemessig vedlikeholdsarbeid, mens eliten i Babels tårn kaster en skygge over storbyen. Den arkitektoniske heksegryten speiler dystopien i dette fremtidsbildet, dermed oppstår det estetisk dissonans med smaker av futurisme og gotikk, toppet med en klype art deco. Som et av de mest innflytelsesrike verkene fra den tysk-ekspresjonistiske filmtradisjonen, kjenner vi fortsatt etterskjelvene til Fritz Langs Metropolis over 90 år etter dens kreasjon.

Void Of Sound er Sigurd Borge Kristoffersens musikkprosjekt. Musikken hans spenner fra store og mørke drone-lyder, til lysere musikk med vokal, gitar og laptop. Kombinasjonen av både skjør og hard vokal, skaper sammen med den atmosfæriske musikken en spesiell stemning og rom. Musikken er blend av total mørke, gitarimprovisasjon, visuelle virkemidler og dyp, vill vokal. Live improviserer han, og bygger en vegg av lyd. Sigurd Borge Kristoffersen – Gitar, vokal, elektronikk

Fritz Lang
Tyskland
118 min
Filmstart 19:15

Om festivalen:

Cinema Neuf er opptatt av å holde liv i den analoge filmkunsten etter at den kommersielle kino-driften ble hel-digital i 2011. Betong vil stå bak artistene som kommer til å spille på stumfilm-konsertene.

Dette er en unik mulighet for å oppleve noe helt spesielt. Vi vil modifisere lokalet, og gjøre det mer som en røkfyllt café i gamle dagers Paris. I tillegg vil vi ta med oss projeksjonsapparatet ned i salen, så det fysiske formatet vil bli til å ta og føle på.

Torsdag – 40,- / 60,-
Fredag – 65,- / 95,-
Lørdag – 65,- / 95,-
Festivalpass – 120,- / 180,-