Før sommeren trådde Maren Everløff (26) inn i stillingen som sikkerthetssjef på Chateau Neuf.
Jobben innebærer å ha et helhetlig blikk på sikkerheten på huset, slik at alle gjester, ansatte og frivillige får en best mulig opplevelse når de besøker Chateau Neuf.

– Vi har mange forskjellige arrangementer på huset som krever ulik oppfølging, alt fra foreningsaktivitet, familieforestillinger og studentfester i kjelleren. Da er det min oppgave å hele tiden vurdere ting som vakthold, brannsikkerhet og publikumsopplevelse. Med meg har jeg en stab med utrolig flinke slottsmestere og ordensvakter som jeg skal koordinere på best mulig måte slik at både sikkerhet og service blir ivaretatt, sier Everløff.

Sikkerhetssjefen har vært aktiv på Chateau Neuf siden 2017. Da startet hun som frivillig bartender, noe som til slutt ledet til et styreverv i foreningen Tappetårnet.

– Siden har jeg gjort mye forskjellig, som å holde musikkbingo og quiz, vært karaokevert, og fikk meg også etterhvert jobb som både slottsmester, ordensvakt og vaktsjef. Selv om jeg nå jobber som sikkerhetssjef kommer jeg fortsatt til å holde en musikkbingo eller tre, forteller hun.

Etter mange år på huset og tilgang til rom som ikke er tilgjengelig for besøkende, avslutter hun med en funfact om taket.

– Der har vi en gris som kan ses på google maps.

Foto: Olav Helland