– Jeg har et svakt minne om at jeg var innom Betong under fadderuka på BI en gang.

Dette er Maiken Helena Reistads første minne av Chateau Neuf. Men det var først tre år senere, hvor hun ble rekruttert til Arrangementsutvalget av en studievenninne, at hun for alvor oppdaget mulighetene på huset. Hun har vært leder av det frivillige Arrangementsutvalget siden 2018 og var lenge eneste medlem hvor hun holdt stand-up-scenen på huset gående.

I 2020 ledet hun Studentfestivalen. Et år hvor alle andre avlyste pga covid arrangerte vi Oslos største studentfestival.

– Dette var et stolt øyeblikk for min del. Samtidig i denne perioden har jeg vært ansatt i deltid som produsent i administrasjonen og holdt i flere arrangementer på huset. Det var vært fire innholdsrike og gøye år, og jeg gleder meg til flere av de fremover, sier Reistad.

Mer ansvar

Nå har hun fått mer ansvar som ansvarlig for Storsalen.

– Dette betyr i praksis at jeg skal koordinere alle arrangementer i salen. Enkelt forklart innebærer det å holde i produksjoner fra start til slutt. Altså alt av planlegging, koordinering med andre arrangementer på huset, bemanning osv. I tillegg til det jobber jeg en del som produsent under avvikling av arrangementer i Storsalen.

Det er mye som skjer i Storsalen i løpet av året. I starten på året var det musikalen Jersey Boys som kunne glede publikum. Peppa Gris var nettopp innom for en visitt her hos H. M. Grisen til glede for både store og små. Det nye konseptet Ekspertveldet har blitt arrangert tre kvelder og skal etter planen avholdes en gang i måneden. EuroISHion var også en stor suksess! 

Maiken Helena Reistad er produksjonsansvarlig for storsalen

– Jeg er utrolig stolt over å ha fått ta over ansvaret for Storsalen og setter stor pris på tilliten – det er store sko (bokstavelig talt) å fylle, forteller Reistad.

I juni blir det amerikansk måned i Storsalen med Oslo Americana-festivalen før New York-legenden Fran Lebowitz kommer for å fortelle oss hvor skapet skal stå.

– Jeg gleder meg til studiestart og STUDiO i august, og ny showsesong med Sister Act til høsten. Vi jobber også målrettet mot å arrangere flere større konserter i salen og flere større studentarrangementer.

Hundegjenferd i Storsalen 

På slutten av intervjuet spør vi produksjonsansvarlig om hun har noen funfacts om Storsalen.

– Queen har hatt lydprøve i Storsalen, men konserten ble aldri gjennomført. Jeg vet ikke når dette var eller hva som skjedde, men jeg synes det er gøy. Det sier noe om historien til Chateau Neuf og hvor viktig og stor den scenen har vært, er og kan være. 

På 70-tallet ble Storsalen opprinnelig bygget som forsamlingslokale for medlemsmøtene til DNS og hadde trebenker med plass til 1400.
– Allikevel måtte folk stå i trappene for å få plass til alle! Hint: kom på medlemsmøte. 

I dag kan storsalen ha 1005 publikummere på konsert, debatt, teater, sceneshow eller konferanse

– Det ryktes at et hundegjenferd går igjen i Storsalen. Den stakkars bombehunden skal ha falt ned fra grid før besøket til Dalai Lama.