NAVN: Ina Elizabeth Sletten
ALDER: 23 år
UTDANNING: Påbegynt bachelor i medievitenskap ved Universitetet i Oslo

Den nye ansvarlige redaktøren har vært aktiv i Radio Nova siden februar 2018. Hun har da vært med i filmprogrammet Nova Noir. De siste to årene har hun også vært redaksjonsleder for programmet. Nå skal Sletten fortsette i samme radiokanal, men med lønnet stilling og eget kontor i 4. etasje på Chateau Neuf.

Er det en spesiell hendelse eller opplevelse du husker ekstra godt fra tiden din i Radio Nova? 

– Her er det mye gøy å ta av! Jeg er jo med i et filmprogram, og det å stå opp en torsdagsmorgen for å dele meningene mine på lufta er alltid like stas. Den hendelsen som stikker seg mest ut handler riktignok ikke om filmprat. Som ung nover bestemte jeg meg for å klippe av meg alt håret på lufta. Studio gikk fra å inneholde kun meg og tekniker til å være fylt til randen med folk fra ulike redaksjoner som ønsket å bidra. Det var en utrolig rar og morsom opplevelse som involverte både brødkniv og en midlertidig rottehale. 

Nå skal du inn i jobben som ansvarlig redaktør. Hva blir dine oppgaver?

– På grunn av koronapandemien har lokalene til Radio Nova vært stengt siden november. Den viktigste oppgaven i høst blir å gjennomføre en trygg gjenåpning slik at medlemmene våre kan komme tilbake til studio. Jeg kommer til å jobbe for at Radio Nova nok en gang blir den sosiale og kreative arbeidsplassen vi er kjent for. 

Vil du fortelle litt generelt om denne radiokanalen. Hvor mange frivillige er med? Og hvor mange program har dere?

– Radio Nova er en studentradio i Oslo som har over 100 frivillige medlemmer. Helt siden 1982 har vi laget radio og er dermed en av de eldste lokalradioene i Norge. Hos Radio Nova sendes det 7 dager i uka, 24 timer i døgnet og er starten for mange store artister og flinke journalister. Nå er Radio Nova en av de største nærradioene og sender på DAB+ i hele Oslo-området og på nett.

Radio Novas nye ansvarlige redaktør, Ina Sletten. Foto: Sondre Hølaas / Radio Nova