Navn: Andreas Bjørke Sollien

Alder: 24

Tidligere studie: Kulturledelse

Stilling: Leder av Studentfestivalen STUDiO          

Studentfestivalen blir i år holdt fra 16-22. august under fadderuken. Festivalen, eller STUDiO, har blitt arrangert på studenthuset Chateau Neuf siden 1989, og har siden den gang alltid vært et sosial møtepunkt for nye og gamle studenter. Studentfestivalen blir drevet av frivillige og et styre, der Andreas er den nyvalgte lederen. Som tidligere student vet Andreas godt hvor viktige slike sosial arrangementer er. Tidligere i Mai fikk jeg mulighet til å stille han noen spørsmål i sammenheng med festivalen og stillingen.

Hva innenbærer det å være leder av studentfestivalen?
«Hovedprioriteringene for lederen og resten av styret av festivalen i år er å arrangere en festival som er trygg og tilgjengelig for alle studenter som ønsker å delta,» åpner Andreas med. Han legger til at noe av det største ansvaret er å sørge for at festivalen blir arrangert på riktig måte, holde styret rett i øret, og passe på at artister blir booka og arrangementer planlagt i tide.

Hva er grunnen til at du ønsket rollen som leder av studentfestivalen?
«Festivaler generelt er veldig hyggelig, jeg har også studert kulturledelse i Telemark i 3 år. Så ble det brått stopp for alt som har med kultur å gjøre. Jeg så de lyste ut stillingen for festivalen og det virket som en gylden mulighet til å arrangere noe for studenter, og for å bruke utdanningen min.» Andreas nevner også at det virket som fin plass å få erfaring og at han selv ønsker å gi nye studenter en skikkelig kick off på starten av året.

Hva kan vi forvente fra årets festival?
«I utgangspunktet planlegges det en studentfestival som ligner på det som har vært før. Det blir musikk, quiz, stand-up og mer. Han nevner at artister og arrangementer kommer det mer informasjon om senere. Festivalen blir den gode pakken med aktiviteter og arrangementer folk er vant med, men med preg av årets styremedlemmer.» Det blir også nevnt at huset Chateau Neuf, hvor festivalen har blidt holdt årlig siden det første arrangementet, feirer 50 år i 2021 og at det er muligheter for en rød tråd mellom jubileet og festivalen.

Hva kan folk gjøre om de ønsker å være involvert i år?
«Vi kommer til å trenge mange frivillige, legger Andreas trykk på. Han legger til at han ønsker at det å være frivillig på festivalen kan være en plattform for å møte andre studenter, noe som kan være utfordrende i en stor by som Oslo.» Igjen legger han til at å være frivillig kan inkludere deg i et allerede stort sosialt miljø rundt studenthuset Chateau Neuf. Til spørsmålet om hva man gjøre som frivillig på festivalen har Andreas mange muligheter å presentere. «Det blir litt som tidligere år, hvor vi trenger alt mulig. Crew, stå i bar,
artistvertskap og opp- og nedrigg av området er bare noen av de oppgavene vi kommer til å trenge hjelp fra frivillige til.” Lenke til frivilligregistrering finner du nederst i artikkelen

Hvordan er dine minner fra studentstarten din?
«Jeg har mange gode minner fra studiestarten min. Jeg startet som ny student på en plass hvor jeg ikke kjente noen fra tidligere. Jeg startet selv på den lokale studentbaren, hvor jeg møtte mange som ble venner ut studietiden» sier Andreas. Han nevner at denne erfaringen lærte han at man ofte må tørre å ta skrittet over dørstokken, og engasjere seg i studentmiljøet som er tilgjengelig der man studerer.

Lyst til å være frivillig?

Med deg på her! : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhkKxe5l3enJVkHdzbQklBR7pYvbkWqM7o17650TFC5J4xHg/viewform