De første ukene som student handler mye om å finne «sin gjeng». Flere har kanskje en digital studiestart som gjør det enda vanskeligere å bli kjent med sine medstudenter.

Det Norske Studentersamfund (DNS) ble stiftet i 1813 og har siden det vært her for Oslos studenter. Vi har tilholdssted på Chateau Neuf på Majorstua. Et sted man skal kunne dra med vennegjengen, men også komme aleine for å møte nye mennesker. Fra 10.-15. august arrangeres Studentfestivalen i Oslo, som er et perfekt sted for nye og gamle studenter å finne nye venner.

På grunn situasjonen med Covid-19 vil vi kun gi ut 200 billetter til konserter, debatter og show i Storsalen, men vi har Majorstuens største uteservering og gjør den enda større under festivalen da vi gjør om parkeringsplassen til festivalområde. Her vil man kunne møte andre studenter og fremdeles kunne holde god avstand.

Hver tredje student føler seg ensom

En studentundersøkelse fra Folkehelseinstituttet som ble offentliggjort ved studiestart i fjor viste at 29 prosent av studentene føler seg ensomme. 50.055 studenter, deriblant Oslo-studenter, deltok i undersøkelsen.

Svarene viste at 29 prosent, nærmere én av tre av studentene, opplever ensomhet «ofte» eller «svært ofte», i en eller flere former: 

  • 23 prosent sier at de «ofte» eller «svært ofte» savner noen å være sammen med 
  • 17 prosent sier at de «ofte» eller «svært ofte» følger seg utenfor 
  • 16 prosent sier at de «ofte» eller «svært» ofte følger seg isolert 

Ikke vær redd for å møte opp aleine

Mange studenter kan også føle seg ensomme, til tross for at de har funnet noen å være med i fadderuka. Kanskje deler de ikke de samme interessene som dem, eller kanskje de føler seg presset til å være med på fest eller andre arrangementer. Det å si nei eller gå imot gruppa så tidlig i bekjentskapet kan være utfordrende. Vil man kunne komme tilbake i gjengen om man sier nei til å bli med på neste fest?

Om situasjonen tillater det, vil det på Chateau Neuf skje mye forskjellig i våre mange arrangementslokaler utover høsten. Vi stiller med quiz hver tirsdag og studentforeningene våre, som f.eks Regimet, Tappetårnet, Medieavdelingen, Impro Neuf, Teater Neuf, Cinema Neuf, Galleri Neuf, Studentenes Fotoklubb og Radio Nova sørger for aktiviteter for både medlemmer og andre.

Alle SiO-registerte studentforeninger kan arrangere store og små arrangementer gratis på Chateau Neuf. Finn på noe gøy som fører til nye vennskap. Blir det stress å planlegge noe selv, er det også åpent for alle å delta på Det Norske Studentersamfunds egne arrangementer som quiz, stand up, debatter og konserter.

Og husk… det er helt greit å ankomme arrangementene alene. Arrangørene finner alltid et quizlag du kan være med på. Kanskje du drar på stand up og oppdager at du og sidemannen har mye til felles, og ender opp med å melde dere inn i samme studentforening?