Navn: Sofie Brunvoll
Alder: 23 år
Studie/jobb: Har en bachelor i medievitenskap, og jobber nå som kundeoppfølger i Klassekampen.
Aktuell som: Den nye lederen av Studentfestivalen

Sofie Brunvoll skal lede Studentfestivalen 12.-18. august og er allerede godt i gang med å planlegge sammen med festivalstyret. Studentfestivalen i Oslo er Norges største årlige studentfestival og finner sted på Chateau Neuf. Her møtes både nye og gamle Oslo-studenter til fest, konserter, debatter, film og teater.

Sofie har vært aktiv i Det Norske Studentersamfund siden Studentfestivalen i 2014 og er leder av studentforeningen Tappetårnet.

Hva er dine oppgaver som leder av studentfestivalen?

– Å være leder for Studentfestivalen betyr at jeg har det overordnede ansvaret for hele festivalen, men jeg gjør det heldigvis ikke alene! Jeg har med meg et bra lag i festivalstyret, og sammen jobber vi for at festivaluka skal bli stappfull av flotte sommeropplevelser for nye og gamle studenter i Oslo. 

Hvorfor ville du ha disse oppgavene?

– Målet med festivalen er å skape en god start på studieåret for alle Oslos studenter – både nye og gamle. Jeg brenner for et inkluderende studentmiljø, og ønsker at festivalen skal være et godt sted å være med vennene sine, men også et sted å bli kjent med nye mennesker. Det er mange studenter i Oslo som føler på en ensomhet i løpet av studietiden sin. Vi håper at ved å møte de ulike studentforeningene i Det Norske Studentersamfund, og bli kjent med lokalene på Chateau Neuf, kan de kjenne på en tilhørighet og et fellesskap med alle de andre studentene i byen.

Hva skjer under årets festival?

– Årets festival inneholder alt fra fete konserter, karaoke og Silent Disco, til quiz, kald drikke i solfylt uteservering og koselig pubstemning i BokCaféen som har et ekstra godt utvalg hele festivalen. Vi lover dansing til DJ i sola, store fester i kjellerlokalene våre og mange arrangementer i regi av foreningene våre. Vi har allerede på plass noen kule artister, men jeg kan ikke røpe hvem de er enda!

Hva er ditt beste studiestartminne?

– Da jeg kom til Oslo som student i 2014 endte jeg litt tilfeldig opp som frivillig i baren på studentfestivalen. Jeg hadde aldri tappet en øl før, og var veldig spent! De andre jeg jobbet med tok meg inn i varmen med én gang, og jeg lærte raskt å tappe øl og hadde det veldig gøy. Så det beste studiestartminne jeg har er nok fra den siste kvelden på festivalen da jeg satt ute i uteserveringen og drakk kalde pils med mine medfrivillige, der flere av dem fremdeles er blant mine beste venner i dag.

Vil du bli frivillig under Studentfestivalen? Fyll inn dette skjemaet
Du kan holde deg oppdatert om festivalen på studentfestivalen.no, Facebook eller Instagram