Tatoverte logoen til studentforeningen

Helene Aalborg (32) har en bachelor i kulturkritikk og master i filmkuratering. Hun er også en av slottsmesterne på Chateau Neuf, tidligere stasminister i interngruppa og har vært leder i Cinema Neuf. Sistnevnte har betydd så mye for henne at hun faktisk har tatovert inn logoen til Cinema Neuf på underarmen. 

– Du bærer jo med deg studentforeningen uansett hvor du går, savner du å være en del av Cinema Neuf?

– Både ja og nei. Det å være med i en studentforening er såpass intenst mens det pågår at man kan ikke holde på med det for alltid. Det var veldig gøy mens det varte. 

– Har du fått noe igjen for å ha vært aktiv i studentforeningen i ettertid?

– Ja, nå jobber jeg med film som frilans filmskribent og filmformidler. Jeg har en veldig teoretisk utdanning, så filmklubben var min praktiske opplæring. Jobben min går ut på å finne publikum til filmer og skape en arena for filmkultur. Det siste jeg har gjort nå er å jobbe med «Film fra sør»-festivalen, hvor jeg jobbet som presseansvarlig. Denne festivalen startet for øvrig på Blindern Filmklubb i sin tid. Når jeg og tre andre fra Cinema Neuf var ferdige i studentforeningen fant vi ut at vi fremdeles ville ha en filmklubb. Så vi startet «Feministisk Filmklubb» i Oslo, hvor jeg er leder. Sist helg viste vi for eksempel «Love Actually» på Kulturhuset, med live-kommentering underveis. Det var veldig gøy!

– Har du noen andre faste juletradisjoner?

– Hvert år kler vi oss i røde nissekjoler og går på Parkteateret på konsert med julebandet Sunturns. Det er et norsk indie-juleband. Alle spiller egentlig i andre band, men samles i jula. De har nå laget to plater med egne låter.

– Hvor lenge har du vært engasjert i DNS?

– Jeg ble med i Cinema Neuf sommeren 2011. Jeg studerer ikke nå lenger, men fikk betalt jobb som slottsmester her for tre år siden, og derfor fortsatte jeg å være her.