Teater Neuf var en av mange studentforeninger som hadde stand på foreningsdagenOsloMet og Universitetet i Oslo. Det ga resultater.

– Vi har fått spesielt mange henvendelser fra folk som vil være med i foreningen, sier Trine Anette Fostervold, internansvarlig i Teater Neuf.

Hun er en av de som nå jobber med å svare de 105 som meldte sin interesse under foreningsdagen. I tillegg har det kommet inn 10 forespørsler om å få bli med i foreningen før semesteret startet.

Nå er de rundt 40 i foreningen, og planen før sommeren var å få inn tre, fire nye i høst. Med såpass mange interesserte har de måtte gå litt i tenkeboksen.

– Vi går gjennom de gamle listene våre, og ser om det er noen som ikke er like aktive lenger. Det har nå vært fire fra den gamle lista som har meldt seg ut av foreningen, så da har vi fått noen nye plasser der, sier Fostervold.

– Det er jo en drømmesituasjon for oss at det virker som teaterinteressen blant Oslo-studentene er såpass stor. I år har vi også fått flere som har meldt interesse for å gjøre regi, noe vi delvis har manglet de siste årene, så jeg håper det vil føre til flere produksjoner på plakaten framover, sier teatersjef Trond Isaksen.

Fostervold er enig i at når man har flere som interesser seg for regi, er det også lettere å få i gang flere produksjoner, hvor man vil ha bruk for flere skuespillere. Dette vil jo da også føre til at flere av de interesserte vil få plass i linjeforeningen.

Fostervold og resten av styret holder nå på med å svare de interesserte, og få kabalen til å gå opp.

I høst skal stykket «Et Dukkeliv» settes opp. Her er allerede skuespillerne på plass, bare et par av dem vil bli byttet ut.

Det er teatersjefen selv som har regi. Forestillingen tar opp alvorlige temaer som mobbing, undertrykkelse og frigjøring, men er forkledd i et språk som er forståelig og engasjerende for barn, samtidig som det antakelig vil være interessant for voksne. Det er heller ikke fritt for humoristiske øyeblikk.

På  Teater Neufs hjemmeside beskrives stykket slik:

Forestillingen «Et Dukkeliv» er historien om fem teaterdukker som lever og jobber på et
gammelt, nedslitt dukketeater. Sjefen ved teatret er en slem, bitter mann som herser med
dukkene og aldri blir fornøyd med innsatsen deres. De gjør så godt de kan for å takle
hverdagen, men hvor lenge vil de holde ut før de tar affære og står imot?

Før ferien hadde teatergruppa stor suksess med musikalen «Into the woods» på Chateau Neuf. Les mer om forestillingen her.

Bilde fra forestillingen «Into the woods». Foto: Lillian Julsvik