4 kjappe med “Den onde stesøsteren” Aurora

Aurora Nossen er en aktiv jente som ofte er å se i gangene på huset. Fremover vil hun også være å se i den storslagne Stephen Sondheim musikalen “Into the Woods” som settes opp på Chateau Neuf i sommer. Vi har tatt 4 kjappe med en av de onde stesøstrene!

  1. Hvor lenge har du vært involvert i Teater Neuf?

Siden 2015 hvor jeg jobbet med produksjonen Arcadia, skrevet av Tom Stoppard.

2. Hva fikk deg til å begynne med teater, og hvorfor valgte du akkurat Teater Neuf?

Jeg har holdt på med teater siden jeg var 14, men foreningen Teater Neuf kom jeg over ganske tilfeldig. Det var en venn av meg som anbefalte teateret. Jeg syntes friheten til å kunne velge hva som skal settes opp var veldig motiverende. Organisasjonen skal være et sikkerhetsnett. Vi jobber frivillig mot å kunne lære hvordan produksjonsprosessen foregår. Teateret stiller med midler til selve produksjonen.

3. Fortell kort om prosessen til “Into the Woods”?

Vi har jobbet med prosjektet i over et år. Prøvene startet 6. Februar. Stykket valgte vi av flere grunner. Musikken som Stephen Sondheim skriver er helt fantastisk. I tillegg var det et bredt spekter av roller. Vi ønsket å sette opp en musikal som har både kvinnelige og mannlige hovedkarakterer. Castet er veldig balansert.

Jeg er litt av vært i produksjonen. Jeg er en av initiativtakerne for prosjektet, i tillegg jobber jeg mye med PR og med scenografi. Det er byggmester Simen Dagestad og jeg som har bygget det som står på scenen. Jeg holder orden på økonomien sammen med teatersjef – i tillegg til at jeg spiller ond stesøster i stykket.

 4. Hva er ditt beste minne fra Chateau Neuf?

Opp mot premiere er det deilig å føle seg som en del av et ensemble. Vi jobber hardt sammen. Jeg liker spesielt godt at jeg blir nærmere kjent med forskjellige mennesker.

Nå er vi i perioden hvor vi samkjøres med orkesteret. Det er mange som er på scenen (både foran og bak) og mye skal klaffe. Det er spesielt gøy med fulle gjennomkjøringer.

Noen av de beste minnene er fra opprigg. Vi har jo holdt på til ganske seint på natt – men å se at scenografien står er veldig motiverende.

Helt foran på scenen er det to store tre-grupper som er seks meter høye. Da byggmester og jeg fikk de opp var vi ganske så fornøyde.

“Into the Woods” har premiere lørdag 9. juni. 

Foto: Lillian Julsvik