4 kjappe med Mari “Rizzo”

Den legendariske musikalen “Grease” var denne våren å se på Chateau Neuf. Vi tok 4 kjappe med Mari Haugen Smistad, som spilte den tøffe karakteren Rizzo i musikalen.

  1. Hvem er egentlig Mari?

Jeg er oppvokst i Trondheim, og er utdannet ved Bårdar Akademiet, Högskolan för Scen och musik i Göteborg, og William Esper Studio i New York. Nå har jeg jobbet som skuespiller og sanger i 10 år, i Sverige og i Norge. Jeg er nok ganske hardtarbeidende av meg, og er til tider gift med jobben. Men jeg er utrolig glad i familien min og i å besøke venner som bor rundt om i verden.

Jeg kommer faktisk fra et småbruk opp i Bymarka utenfor Trondheim, men har også blitt ei byjente etterhvert.

Nå har jeg nettopp kjøpt meg leilighet på Torshov i Oslo, og gleder meg til å tilbringe sommeren med gode venner og som artist i det Grease-inspirerte sommershowet “Summer Nights” i Tønsberg. 

  1. Hvordan havnet du i Grease-ensemblet?

Jeg ble headhuntet, som det heter på godt norsk. Tore (en av produsentene), ringte meg ogbad meg sende de en video hvor jeg sang «There are worse things I could do».

Det, kombinert med at jeg hadde jobbet med Tomas Glans (koreografen) før, og at jeg spilte Rizzo i Grease på Haugesund Teater i 2015, gjorde at jeg fikk jobben.

Jeg har spilt i mange musikaler før, noen utvalgte roller er: Wendla og Ilse i  « Spring Awakening» på Wermland Opera og Trøndelag Teater, Scaramouche i « We Will Rock You» i Oslo og Stockholm, Sherrie i « Rock of Ages» i Stockholm, Jenny i «Tolvskillingsoperaen» og Jeannie i «Hair»  på Trøndelag Teater, og Janis Joplin i « 27-The Club» på Brageteatret. Jeg har også gitt ut musikk på trøndersk de siste årene, og vil gjerne gi ut mer etterhvert.

  1. Hvordan har det vært å være Rizzo i denne oppsetningen? Har du en morsom historie fra denne tiden?

Det har vært utfordrende, og sinnsykt gøy og lærerikt. I musikalen er Rizzo en drivende rolle som har en viktig funksjon i alle scenene hun er med i. Hun er også med i de fleste danse-numrene (bortsett fra Greased Lightning).

Jeg kommer ikke på noen spesielle historier – bortsett fra en kveld da det var god stemning i publikum. I scenen hvor det avsløres foran alle at Rizzo er gravid, og Kenickie konfronterer henne, hvorpå hun nekter for at barnet er hans, var det en freidig publikummer som ropte ut: «Gi nå gutten en sjanse!». Publikum fikk seg i hvert fall en god latter.

  1. Hva er planen videre, og til slutt – hva er din egen favorittmusikal?

Til høsten spiller jeg Lerka i “Ulven” på Nationaltheatret!

Jeg er veldig glad i «Once» og spiller gjerne den kvinnelige hovedrollen når den kommer til Norge. I tillegg takker jeg nok ikke nei om rollen som Elphaba i «Wicked» skulle dukke opp 😉

Foto: Gisle Bjørneby