4 kjappe med Julie Aida

Kunstneren Julie Aida ga ifjor doene på Chateau Neuf en real makeover! Vi tok en liten prat med den kule dama. 

Sjekk ut instaen hennes: julieaida

1. Fortell litt om deg selv. Hvem er du?

Hei!!! Jeg heter Julie Aida, er seksogtyve, og er fra Greverud. Det finnes kun én til med samme navn på Facebook, siden sist jeg sjekket i 2011. Jeg har studert illustrasjon i 5 år ved Kunsthøgskolen i Oslo og gikk ut i juni ifjor med en bachelor- og mastergrad. For tiden bor jeg i Oslo og bedriver hverdagene mine med å skape og illustrere på de fleste flater og formater. Også er jeg stort fan av mat.


2. Har du dekorert doer før? Hva er den rareste jobben du har tatt?

Haha, det er et morsomt spørsmål, for JO jeg har vel det sånn i teorien. Jeg var omkring 5 år, men fikk ikke betalt for det, men mye kjeft. Den rareste jobben har ikke dukket opp enda. Jeg tror jeg lager mine egne rare jobber, som for eksempel min indre drøm om å kroppsmale bryster og havne typ i Vogue. Det er uansett viktig å skape sine egne jobber, enn å vente på de. Kan hende den rareste jobben hittil er nemlig dassene hos dere.

3. Hvordan er den kreative prosessen din? Starter du bare eller har du en klar plan før du begynner?

Det varierer fra jobb til jobb. Hovedsakelig prøver jeg å ikke tenke så mye på det, da jeg føler det kan hindre meg i å utføre mye av det “kreative”. Med noen oppdrag bruker jeg flere måneder på å skissere og planlegge motiver til for eksempel veggmaleri. Jeg liker best å improvisere med det jeg har i tankene. Det er da jeg får utfordret meg selv mest, og det er alltid litt mer spennende å se resultatet selv.

4. Hva inspirerer deg?

Dette spørsmålet har jeg aldri et svar til, men jeg svarer alt. Alt gjør inntrykk på meg, enten om det er krigsvideoer, meme’s, en joggetur rundt Sognsvann, idiotiske Boomerang-videoer fra fester, eller ting jeg tror jeg ikke bryr meg om, som artisten Lil Yatchy  og håndgesturene til Trump. Mat og musikk inspirerer meg kanskje mest, og trikketurer (hvis jeg har husket på øreproppene og skisseboka).