Chateau Mars?

Dazed And Confused

Våren har ankommet og den bringer med seg lysere dager, grønnere gress – og nye arrangement her på huset!

Mars viser seg å være en måned for festivaler; 16. mars arrangeres Plektr for første gang. Plektr er en musikkfestival laget av studenter, der blant annet Razika og PASHA skal opptre. To uker senere, 30. mars, holder CinemaNeuf 16mm-festivalen. I år har festivalen et geo-politisk perspektiv; syv filmer, relatert til det 20. århundrets Europa og det gamle Amerika, kommer til å vises. På 16mm, selvsagt.

Desperat etter å slå deg løs i en moshpit? Fixation og HJELP er i så fall her for deg. ManicMonday arrangerer en real rockekonsert den 27.mars. Så spenn på deg dine slitte Dr.Martens-sko og sikre deg billetter.

Om du synes moshing er i meste laget, finnes det heldigvis andre måter å slå seg løs på. Impro Neuf holder et helgekurs der man kan lære seg improvisasjonsteater. Null erfaring er nødvendig, og man får møte kreative mennesker samtidig som man lærer seg noe nytt. Kurset koster 600,- og går over to dager, men det er få plasser igjen så her er det førstemann til mølla.

CinemaNeuf holder visninger av kultklassikere som Dazed and Confused og Mean Girls. “So fetch”, som Gretchen Wieners ville ha sagt. Om du heller har sansen for russiske dramafilmer kan det hende The Return er mer din stil.

Time to smash the patriarchy? BokTorsdag dedikerer en kveld til Poetry Against Patriarchy, her vil tema knyttet til kjønn og identitet bli tatt opp. Det er gratis inngang, og publikum vil få muligheten til å bidra. Så dersom du har et feministisk og anti-patriarkalsk dikt på hjertet som du bare  formidle, er det bare å møte opp.

Keen på enda mer kultur? Denne måneden arrangerer Kulturutvalget flere debatter som tar for seg dagsaktuelle tema: Kommersielle aktører – velferdsprofitører eller velferdsleverandører? dreier seg om hvor stor rolle de kommersielle aktørene bør ha i dagens velferdstjenester. Gode nyheter for falske nyheter? tar for seg begrepet “falske nyheter” og hva oppblomstringen av dette har å si for dagens samfunn.

 

God Mars!