Bandene som kurerer dine Monday blues

Alle gode ting er tre, som de sier. Og jammen er det sant; denne mandagen ble ikke annet enn magisk da hele tre band inntok husets klubbscene. For å få et bedre inntrykk av hvem de er, tok vi en liten prat med dem. Hils på Fixation, HJELP og Another Idiot.

Fixation


Foto: Aurora Støa Sæverud

Fixation, også kjent som Norges svar på Muse (bare ti ganger bedre), kommer fra Tønsberg og har holdt på i ca. fem år. De beskriver sin egen sjanger som “stadium rock”, og har allerede sluppet to singler; “Qui Vivra Verra!” og “A Dark Future”. Dette er sanger som vil få deg til å riste løs og synge med, noe publikum på mandag kunne bekrefte.

Hva er meningen bak navnet deres?
– Vi het noe annet før, “Fading Colors”, men så fant vi ut at noen andre også het det. Vi ville ha et kort navn, og fant ordet “fixation” i en av sangtekstene til Muse.

Jobber dere med et prosjekt nå?
– Ja! Vi jobber for øyeblikket med et konseptalbum, og planlegger å gi ut to singler før albumet slippes.

HJELP

Foto: Aurora Støa Sæverud

Etablert i hjertet av Oslo, Tøyen, er HJELP et band som lager musikk “du kommer til å danse til”. De ga ut sin første EP, “Verdisaker”, i februar og har flere ganger varmet opp for Honningbarna. Bandet planlegger å gi ut mer mer musikk i nærmeste framtid, men velger å ikke fastsette en dato. Hva er vel punk, om ikke uforutsigbart?

Hvorfor synger dere på norsk?
– Vi føler vi får uttrykt oss bedre på norsk, det er visse ting man ikke kan formidle like bra på engelsk.

Hva synes dere om russelåter?
– Noen prøver alt for hardt å være provoserende, men “Samsara” var bra.

Another Idiot


Foto: Aurora Støa Sæverud

Another Idiot er et pop-punk band fra Akser og Bærum, og lager musikk som tar deg tilbake til det gode, gamle 2000-tallet. Medlemmene går sisteåret på videregående (reppin’ musikklinja), men har allerede rukket å holde på i nesten to år. På scenen er de livlige, og har en smittsom energi som med en gang skaper god stemning.

Hvordan er det å balansere skole og band?
– Det går helt ok, men hovedfokuset er nok på bandet.

Er det sant at det å spille gitar drar damer? 😉
– Ha-ha, nei.

Gikk du glipp av konserten? Eller er du interessert i liknende opptredener?
Frykt ikke! Konsertforeningen Betong, Lillesalen Konsertserie og Manic Monday arrangerer regelmessig konserter med ulike band og artister. Dessuten har Fixation, HJELP og Another Idiot hver sine Facebooksider, så her er det bare å like i vei.