Kos deg i høst!

Vinteren kommer/har kommet, så det er fint å kunne tilbringe tiden på et varmt og lunt sted. Kom til Chateau Neuf! Kos deg med en billig middag (enda billigere for medlemmer) på Glassbaren og forskjellige sorter drikke.

Ha en fin filmkveld med spesialvisning av Demning (2015) og besøk av regissøren Paul Tunge i Lillesalen. Filmen handler om en psykologisk maktkamp i de bergenske fjellene. Før vises også kortfilmen My Friend Kills Time (2011) av Jakob Rørvik. Det blir anledning til å stille spørsmål til Tunge og Rørvik etter visningen, f.eks. hvis du la merke til en påfallende detalj du lurer veldig på.

Et event som vi er veldig glade for å kunne huse, er OSIs danseshow Clash of Cultures. Navnet sier alt, så kom og se alle mulige forskjellige gruppedansestiler som hiphop, ballett, jazzdans og moderne dans, som ble inspirert av ulike kulturer i verden. Husk å kjøpe billett før det blir utsolgt!

Høsten er også tiden man bare kan sitte hjemme og lese en bok, uten å gå glippe av det fine været ute. Hvis du lurer på hva du skal lese denne bokhøsten, kan leselista være noe for deg, med paneldeltakere som vet hva de snakker om! Her vil kritikeren, bibliotekaren og bokbloggeren si hva de mener om saken.

Hvis du vil oppleve litt mer kultur, så er Teater Neufs egne engelske produksjon, Family Crisis, noe for deg. De skal vise tre små absurdkomedier av skuespillforfatteren Christopher Durang. Som titelen antyder, handler det om kritiske og rare situasjoner som man kan oppstå i en familie (eller ikke).

Rusmidler har en interessant stilling i Norge. Alkohol er et kulturminne (ikke bare i Norge), mens andre rusmidler som marihuana og psykedeliske rusmidler er tabubelagt. Folkeopplysningen på NRK har allerede tematisert de ulike diskursene rundt marihuana og det ‘vanlige’ rusmiddelet alkohol. Ole Martin Moen, postdoktor i filosofi ved Universitetet i Oslo, skal se på rusfilosofien og rusmidler som LSD, psykedelisk sopp og MDMA, som er dømt som noe farlig og usunt, mens risikosport som fjellklatring har en aura av frihet, styrke og uavhengighet, selv om det er objektivt farligere. Han vil vise at disse rusmidler kan også har positive sider, og ikke burde fordømmes så raskt.