Opplev bryggekultur og Norges største tyske feiring på Neuf!

Chateau Neuf byr denne måneden på mange ulike opplevelser knyttet til bryggekultur og tysk feiring. Brygget øl fins i nesten hele verden, og er kanskje eldre enn hele 9000 år, og kan med det riktige utstyret lages hjemme. Pirrer dette interessen din? Da bør du ta turen til Neuf!

Ølets utbredelse i verdens kulturer er noe vi respekterer på Chateau Neuf. Alt fra sorten chucha – et sør-amerikansk øl, nytt så tidlig som av inkaene, og laget med spytt som tilsetningsstoff – til sake – ofte kalt risvin, men som ligner mer på øl: Det eksisterer utallige sorter øl og måter å brygge øl på. Drikken omfatter generelt alt som brygges av humle, og som ikke er destillert.

 

Lær mer om øl!

Alt du prinsipielt trenger for å brygge øl er byggmalt, humle, gjær og vann. Hvis du vil lære å brygge ditt eget øl, både i teori og praksis, kan du komme på et av kursene til Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug, som finner sted på søndager omtrent annenhver uke på Chateau Neuf (15.00–22.00). For de som bare vil nyte forskjellige sorter øl og lære mer om disse, er det bare å komme på Mikromandag (kl. 20.00–22.30). Det er et nytt tema hver uke, og ølsmakingen arrangeres av entusiastiske ølkjennere.

 

Anvend din nye kunnskap!

Etter dette er du godt forberedt til Oslos helt egen oktoberfest. For en autentisk atmosfære settes det opp et stort telt fylt med langbord, orkestermusikk og tyske sanger. I tillegg til øl (som har nesten samme pris som på den original oktoberfesten) fins det selvfølgelig også tyske spesialiteter å spise. Hvis du vil være sikker at det fins en plass for deg og vennene dine, kan du også reservere et eget bord. Håper vi ses, og pfiat eich!


kilde: wikipedia.org