I forbindelse med valget til Hovedstyret i Det Norske Studentersamfund stilte det like mange kandidater som det var verv. Men til tross for laber oppslutning, er det likevel engasjerte og positive mennesker som meldte sin interesse for å drive Studentersamfundet og Chateau Neuf videre. Kanskje er det de store utfordringene, spesielt på et økonomisk plan, som har fått Andreas Slørdahl, Martin Tveten og Fanny Hohle til å stille i år. Dette ville vi finne ut mer om, så vi stilte styret fire spørsmål om dem og deres kanditatur.

 

andreas-va1

Andreas Slørdahl, formand.

1) Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er fra Trondheim, men flyttet til Oslo i 2009 for å studere. Fra før av har jeg en bachelor i arabisk språk, men nå for tiden er jeg på tredjeavdeling på jusstudiet. Høsten 2009 ble jeg med i Teater Neuf, og høsten 2011 ble jeg en del av teaterstyret. Jeg var produsent på STUDiO-revyen sommeren 2013, og satt som teatersjef i 2013 til 2014. Jeg var også aktiv i OSTV høsten 2011, i Studentersangfundet våren 2013 og i Arrangementsutvalget våren 2014. Jeg har sittet i Medlemsmøtesekretariatet i nesten to år, og satt i representantskapssekretariatet denne høsten.

2) Hva er hovedgrunnen til at du stilte til valg?

Jeg er en organisasjonsnerd, og jeg brenner særlig for Det Norske Studentersamfund. Vi er inne i en periode hvor DNS er veldig sårbar, og hvor vi er nødt til å revurdere hele strukturen vi har hatt de siste 15 årene. Vi gjorde det samme med Teater Neuf i perioden jeg var teatersjef, og jeg syntes det var veldig givende. Jeg håper at jeg kan bidra til å skape et sterkere og morsommere Studentersamfund.

3) Er det noen spesielle utfordringer styret må håndtere i neste periode, og hvordan vil du eventuelt håndtere dem?

En av de store utfordringene kommer selvsagt til å være den nye situasjonen vi er i, nå som vi har kjøpt opp alle aksjene i Chateau Neuf Servering AS. Hvordan vi skal organisere og strukturere oss for fremtiden, kommer til å bli en veldig viktig del av Hovedstyrets oppgave det kommende året.

4) Hva er det du ser mest frem til i jobben som styremedlem?

Jeg er jo veldig fan av pomp og prakt. Kanskje mest pomp, men også litt prakt. Jeg gleder meg altså til å få anledningen til å gå i kjole og hvitt, holde taler og representere Det Norske Studentersamfund. Det synes jeg er gøy.

 

fanny

Fanny Hohle, viceformand.

1) Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er 24 år gammel og kommer fra Trondheim. Egentlig går jeg på profesjonsstudiet i psykologi ved UiO, men har permisjon i 2015 for å være viceformand ved DNS. Ved siden av vervet jobber jeg deltid som flyvertinne i SAS, og tidligere har jeg vært med i Teater Neuf som skuespiller, nestleder og leder.

2) Hva er hovedgrunnen til at du stilte til valg?

Hovedgrunnen til at jeg stilte til valg, er at jeg er innmari glad i og føler tilhørighet til DNS. Etter å ha vært aktiv i Teater Neuf i tre år, har jeg ikke bare blitt glad i foreninga mi, men også følt et engasjement for kulturhuset Chateau Neuf. Jeg har lyst til å jobbe for at vi skal bli byens beste studenthus, et naturlig tilholdssted for enhver student og for at dette skal være en plass man kan prøve, feile og boltre seg ved siden av studiene. En viktig grunn til at jeg stilte til valg,var at jeg hadde lyst til å lære. Dette er en ypperlig mulighet til å lære om driften av et kulturhus, være en del av et styre for en stor organisasjon og være med på å forme Studentersamfundet.

3) Er det noen spesielle utfordringer styret må håndtere i neste periode, og hvordan vil du eventuelt håndtere dem?

Det er flere store utfordringer ved DNS. Blant annet knyttet til økonomi, rekruttering, drift og synlighet. Dette er en veldig spennende tid å komme inn i Hovedstyret på, da vi skal begynne arbeidet med å omstrukturere organisasjonen. Dette blir et spennende år med forandringer, både for oss i Hovedstyret og resten av medlemmene.

4) Hva er det du ser mest frem til i jobben som styremedlem?

Det er mye jeg ser fram til ved å sitte i Hovedstyret. Jeg tar permisjon fra studiet i ett år, så det å være viceformand vil være min hovedbeskjeftigelse, noe som gjør at jeg virkelig kan fordype meg i det jeg skal holde på med. Jeg gleder meg til å lære mer om denne flotte organisasjonen, arbeide med bra folk og lære mer om å drifte et av landets største kulturhus. I tillegg blir det spennende å lære mer om styrearbeid, ledelse, frivillighetskultur og en hel del andre ting. Jeg gleder meg også til å bli kjent med nye mennesker.

 

Martin Tveten, økonomiansvarlig.

1) Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er 23 år, studerer matematikk og har en bachelor i filosofi. Jeg kommer fra gård, eier fortsatt min egen geit og har bart. Fra før har jeg vært aktiv i DNS i fire år: tre år i Kulturutvalget, hvor jeg var PR-ansvarlig i ett semester, leder i ett år og deretter økonomiansvarlig. Samtidig som jeg var økonomiansvarlig i KU, var jeg også økonomiansvarlig i Tappetårnet, og ledet møtene i representantskapet. Jeg har også vært formand i DNS i år, og skal sitte i styret i Chateau Neuf AS i en overgangsperiode fram til våren.

2) Hva er hovedgrunnen til at du stilte til valg?

Hovedgrunnen er at jeg vil sikre en viss kontinuitet i Hovedstyrets arbeid, spesielt når det gjelder alt som har med økonomi og organisasjonsutvikling å gjøre. Jeg tror HS15 kommer til å dra stor nytte av lærdommene HS14 har hatt i året som snart har gått. En sunn, forståelig økonomi, som en stor del av organisasjonen har et forhold til, er mitt hovedmål som økonomiansvarlig. Å gjøre DNS til en solid, velsmurt, frivillig organisasjon er blitt mitt livsmål. I tillegg vet jeg at Andreas og Fanny er svært kapable mennesker, noe som gjør at jeg føler meg trygg pådet at jeg vil sitte i styret ett år til, uten at jeg selv er sjef.

3) Er det noen spesielle utfordringer styret må håndtere i neste periode, og hvordan vil du eventuelt håndtere dem?

Hovedstyret går over til å ha langt mer direkte ansvar for hele økonomien på Chateau Neuf. Jeg tror nøkkelen ligger i å inkludere alle aktive i budsjettprosessen, så alle vet hva tallene betyr og hva det forventes at man skal yte for å nå de målene man sammen har satt for omsetning i budsjettet. Chateau Neuf Servering AS har i de senere årene gått med underskudd, og den nevnte prosessen tror jeg vil hjelpe med dette. I tillegg kan det hende man må kutte de delene av tilbudet som taper penger i dag. Målet må være å gå i null til neste år.

4) Hva er det du ser mest frem til i jobben som styremedlem?

Å bygge organisasjon, knuse tall og inkludere folk i DNS-fellesskapet.