Mandag 27.oktober forvandles Betong ved Chateau Neuf til en aften fylt med glitter og glamour, kombinert med politisk slagkraft – og du er invitert!

Legg igjen alle problemene dine hjemme – på Betong blir det sorgenfri burlesqueshow i ekte cabaretstil når «Fifi von tassel presents: Varietease» 27.oktober! Etter showet blir det en diskusjon rundt burleskens natur, seksualitet, selvrespekt og stripping med tre av artistene, i regi av Det Norske Studentersamfunds Kulturutvalg.

Fifi von Tassel har de to siste årene kombinert humor, politikk og burlesk, og har også gjort sin feministiske act «Cupcake Wars» som en del av TV2s promo for «Norges beste stripper». Nå har hun samlet noen av landets beste artister for å gi publikum en innføring i hva burlesk kan være:

«For de som ikke kjenner sjangeren, kan nok burlesk fremstå som stripping, og sånn sett fremstår utøverne som seksuelle objekt, men det er så mye mer,» forteller von Tassel. «Selv om vi kaster klærne, og teknisk sett stripper, bruker artistene kroppen som et verktøy for å ta opp politiske temaer, og konfrontere publikum med egne holdninger til eksempelvis kropp og seksualitet.»

Burleskensemblet består av både nasjonale og internasjonale artister, blant annet Norges første og eneste burleskdragqueen Miss Flora F. Ellatio, samt den amerikanske burleskstjernen Miss Knock Out Noire. Sammen med artister som Dedressed Darlings, Kiki Cherie, Phoenix D’Vine, Novelty Starr og Luna Sugarcane vil de by på et show der variasjonen er stor og strekker seg fra det absurde og komiske, til det tyngre politiske – og alt med en snert av sensualitet.

«I vårt show får man alt fra den klassiske burleskdanseren til menn i drag, humor og sensualitet – kort sagt: det blir noe for alle. Jeg håper publikum kan la seg fascinere og at vi forhåpentligvis kan bryte ned noen fordommer, slik at publikum kan gå ut fra Betong med et nytt syn på hva skjønnhet er. At man kan lære litt mens man ler og har det gøy, er jo bare en fordel.»

Arrangementet blir et tre timers spetakkel uten like, med showstart klokka 20:00 og diskusjonsstart klokka 21:15. Kulturutvalgets redaksjon Upopulær Aften, som står for arrangementet, setter i gang en times diskusjon før det blir ca. en times spørsmåls- og diskusjonsrunde, som er åpen for publikum. Her vil Miss Porcelain Puff, Miss Knock Out Noire og Fifi von Tassel reflektere under diskusjonen, som har fått navnet «Strippet for selvtillit».

«Jeg gleder meg til å delta i debatten,» sier von Tassel. «Burlesk er en altoppslukende interesse og livsstil for meg, og er så mye mer enn bare å være pen og å kaste klærne i takt med musikken. Store deler av publikum på show er som oftest kvinner. Jeg tror det appellerer til kvinner nettopp fordi vi har det teatralske og ofte politiske i tillegg, samt at dette er en sjanger hvor alle kropper er velkomne. Det blir spennende å høre andre synspunkter rundt denne sjangeren.»

Arrangementet er todelt, og det er opp til den enkelte om man ønsker å være tilstede under begge delene eller kun under show eller debatt.


For mer informasjon kontakt: Carina Elisabeth Carlsen eller Alexandra Løvås Kristinnsdottir, arrangører.