I forbindelse med Det Norske Studentersamfunds 200-årsjubileum, har Skribentersamfundet vært ute og pratet med kjente ansikter som har vært engasjerte ved studentersamfundet i løpet av de siste to hundrede år.

Denne gangen har vi stilt våre ti kjappe spørsmål til skuespiller og regissør Trine Wiggen.

Navn: Trine Wiggen
Alder: 45
Yrke: Skuespiller og regissør
Studium: Grunnfag i teatervitenskap og idéhistorie

1. Hva studerte du og når?
Jeg tok grunnfag (som det het den gangen) i teatervitenskap og idéhistorie.1989-1991

2. Hva gjorde du på DNS?
Jeg var med på et kurs som jeg ikke husker hva handlet om, men jeg husker at Fridtjov Såheim, som senere ble min klassekamerat på Teaterhøgskolen, også gikk på kurset. Og så var jeg med på en revy. Jeg husker ikke hva den handlet om eller hva jeg gjorde i den, men jeg tror jeg hadde cowboyboots og jeg ble kjent med en som het Maria Jorem.

3. Hva er DNS for deg?
Hva DNS er for meg, hm… DNS har ikke vært en del av min bevissthet på veldig mange år, men på torsdag skal jeg treffe noen unge teaterinteresserte spirer der. Det blir spennende.

4. Hvilket minne står sterkest hos deg fra tiden på DNS?
De sterkeste minnene er konserten med The Stone Roses, at jeg hadde kjærlighetssorg og at jeg hadde en affære med en medisinstudent, som jeg var sint på fordi det ikke var ham jeg ville være sammen med.

5. Hvilke tre ting var viktigst for deg i studietiden?
Finne ut hva jeg skulle bli når jeg ble stor, finne ut hva jeg skulle bli når jeg ble stor og en veldig kul gjeng fra Sandefjord, med sterkt politisk engasjement, langt til venstre.

6. Hvordan var du som person på den tiden?
Forvirret.

7. Hva lærte du på DNS, som du har hatt mest utbytte av?
Det var et vanskelig spørsmål.

8. Når var du på DNS sist?
I gamle dager.

9. Når slutter kvelden for deg?
Mellom 23 og 04

10. Var du en skippertaksstudent?
Ja.

_______________________________________________________________________

Se også flere intervjuer i denne nettserien:
Tidligere formand og nåværende stjerneadvokat John Christian Elden
Tidligere telefonsnylter og nåværende humorist Harald Eia
Tidligere barista og nåværende Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen
Tidligere ikke-student og nåværende radioprater på studentradioen Kristopher Schau
Tidligere skippertaksstudent og nåværende høyesterettsadvokat Tor Erling Staff