I Teater Neufs nyeste produksjon, “Knust”, skal skuespillerne rive ned kulisser og knuse rekvisitter i løpet av forestillingene.
– Det er slikt som skjer når jenter ikke er til stede, mener regissør Even Vesterhus.

Jenter vil nok bli overrasket og få mange myter bekreftet.

Regissør Even Vesterhus. Foto: Linn Seime Pettersen

Regissør Even Vesterhus. Foto: Linn Seime Pettersen

– Plasser kjøleskapet i hjørnet der! Og så må vi fylle det med bøker, instruerer Even.
Han peker på et blått kjøleskap som blir båret inn i teatersalen. Det er bare noen dager til stykket “Knust” har premiere, så på denne øvelsen står kun små justeringer og innøving på planen. Sammen med Johannes Ytreberg Meløe, som også spiller i stykket, har han jobbet med manuset i et halvt år. De ønsket å se på dynamikken i en kompisgjeng når ingen jenter er til stede. Stykket handler derfor om tre gutter som bryter seg inn i en forfalt villa. Der snakker de om barndomsminner, drikker øl og knuser ting.
– Det er slik at i ni av ti tilfeller vil gutter knuse ting hvis jenter ikke er der, forklarer Even.
– Så vi lar skuespillerne rive ned kulissene, litt for hver forestilling.
– Vi håper at en av veggene skal rase ned til den siste forestillingen, legger Johannes til.

 Det er slik at i ni av ti tilfeller vil gutter knuse ting hvis jenter ikke er der.

Johannes Ytreberg Meløe (til høyre) blir ikke innviet i gjengen til Andreas Nonaas og Erlend Bentesønn Fougner. Foto: Linn Seime Pettersen

Johannes Ytreberg Meløe (til høyre) blir ikke innviet i gjengen til Andreas Nonaas og Erlend Bentesønn Fougner. Foto: Linn Seime Pettersen

Siden historien foregår i en forfalt villa, må nybygde kulisser slites ned. To jenter står bakerst på scenen og skraper på kulisseveggen med kniver, mens skuespillerne står i en ring og varmer opp lenger frem på scenen. De improviserer frem ord som “faen” og “fitte” oftere enn sjelden, og lekesloss med hverandre. Det går fort for seg, og på tre minutter er de klare for øvelsen. Nå må jentene vekk, slik at testosteronet får flyte fritt. Og fritt får det flyte. I løpet av en kort sekvens løper Johannes rundt på scenen med buksen dratt ned, mens de andre løper etter og kaster ting på ham. Karakteren hans i stykket ønsker å bli en del av kompisgjengen, men blir behandlet kjipt. På et tidspunkt blir han lurt til å drikke en blanding av lim og gammel alkohol. Det er knuffing, fornærmelser og antydning til sårede følelser. Even forsikrer om at det i virkeligheten er god stemning dem imellom.
– Gutter og jenter vil ha helt forskjellig innfallsvinkel til stykket, forklarer han etter gjennomgangen.
– Jenter vil nok bli overrasket og få mange myter bekreftet.

– Vi ønsket å lage det beste stykket som er satt opp av Teater Neuf, og det har vi klart, hevder Johannes, og legger til at stykket er det motsatte av kjedelig. Oppfordringen deres er enkel: Dette stykket må du se, rett og slett fordi ting blir knust på scenen. Slikt er underholdende.

Praktisk info:

Forestillinger:
Tirsdag 29. oktober kl. 20.00
Onsdag 30. oktober kl. 20.00
Torsdag 31. oktober kl. 20.00
Fredag 1. november kl. 18.00
Lørdag 2. november kl. 18.00

Pris: Gratis for medlemmer av DNS, 70,- for andre
Spilles på Teaterscenen på Chateau Neuf

Informasjon om teaterstykket finnes på våre nettsider og på Facebook.

knust-plakat