I forbindelse med Det Norske Studentersamfunds 200-årsjubileum, har Skribentersamfundet vært ute og pratet med kjente ansikter som har vært engasjerte ved studentersamfundet i løpet av de siste to hundrede år.

Denne gangen har vi stilt våre ti kjappe spørsmål til Høyre-politikeren Torbjørn Røe Isaksen.

Navn: Torbjørn Røe Isaksen
Alder: 34
Yrke: Stortingspolitiker
Studium: Master i statsvitenskap

1. Hvorfor ble du med i Det Norske Studentersamfund?
Jeg og en kamerat flyttet til Oslo uten å kjenne så mange her. Vi bestemte oss for å lage en vennegjeng, slik som i Friends. Vi brukte DNS til å plukke ut hvem vi ville ha med i vennegjengen.

2. Hva gjorde du på DNS?
Jeg sto i baren i BokCafeen, hvor jeg serverte øl og laget toast. Jeg tror kanskje jeg var med i styret også. Og så hang jeg rundt på huset, gikk på onsdagsdebatt, upop, nachspiel og slikt.

3. Hva er DNS for deg?
En mulighet til å fylle studentlivet med noe mer enn fag. Chateau Neuf er et brutalt bygg med et overraskende stort hjerte. Og øl, røyk og pretensiøse diskusjoner.

4. Hvilket minne står sterkest hos deg fra tiden på DNS?
Folkene fra Radio Nova ville aldri gå når vi stengte BokCafeen, så jeg måtte alltid jage dem ut. Og så husker jeg spesielt godt én kveld. Det var gangfest, og BokCafeen var blitt et klinerom. Jeg kom inn, og så at jenten jeg likte klinte med en annen fyr. Han er nå TV-kjendis. Det var vondt.

5. Hvilke tre ting var viktigst for deg i studietiden?
Selve studeringen, få nye venner og de lange somrene.

6. Hvordan var du som person på den tiden?
Relativt omgjengelig, litt rar, en typisk A4-student. Jeg ble kastet ut av en kollokviegruppe fordi jeg aldri dukket opp. Men jeg syslet med planer om å ta over verden, så det fikk førsteprioritet.

7. Hva lærte du på DNS, som du har hatt mest utbytte av?
Lage toast og helt alright kaffe latte. Og forskjellen mellom ølfluer og bananfluer.

8. Når var du på DNS sist?
Jeg var med på onsdagsdebatten med Kulturutvalget for noen måneder siden. I årene etter studiene pleide jeg og noen kompiser ofte å henge i Betonghaven.

9. Når slutter kvelden for deg?
Når jeg er trøtt og ikke orker mer. Jeg er med på nachspielet, men ikke nachspielet etter nachspielet. Men jeg er redd for å gå glipp av noe om jeg går hjem.

10. Var du en skippertaksstudent?
Ja, som de fleste andre studenter.

 _________________________________________________________________

Se også flere intervjuer i denne nettseiren:
Tidligere formand og nåværende stjerneadvokat John Christian Elden
Tidligere telefonsnylter og nåværende humorist Harald Eia