Lørdag 2. mars var det tid for storfint besøk i Storsalen i forbindelse med at ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) holdt en større konferanse her på huset. Mannen bak det storfine besøket var selveste Martin Sheen, som i regi av Kulturutvalget fikk avrunde kvelden med et lengre foredrag om forhandlinger av en internasjonal avtale som forbyr atomvåpen.

Ikke bare skuespiller
Martin Sheen hadde sitt gjennombrudd på lerretet med «Badlands» i 1973, men er kanskje mest kjent for sin rolle som kaptein Benjamin L. Willard i «Apocalypse now!» fra 1979. Selv om folk flest forbinder han med hans mange rolletolkninger opp gjennom karrieren, har han også lang bakgrunn som politisk aktivist på venstresiden av amerikansk politikk. Sheen har faktisk vært så aktivistisk av seg at han i forbindelse med sin meningsytring har blitt arrestert hele 66 ganger.

Sjefen sjøl gikk ikke på scenen før klokken nærmet seg åtte, men det var program på huset allerede fra klokken fem. Etter utdeling av gratis billetter til alle oppmøtte, var det tid for et minimaraton på storskjerm i Betong. Der fikk vi et hyggelig gjensyn med Martin Sheen fra hans tid som den velkjente Presidenten i hele syv sesonger av TV-serien The West Wing.

Sheen har faktisk vært så aktivistisk av seg at han i forbindelse med sin meningsytring har blitt arrestert hele 66 ganger.

Spørsmål, svar og fest
Etter å ha blitt kjent med Presidenten på skjermen, var det tid for å se han i egen person på scenen. Storsalen ble fylt opp med forventningsfulle studenter, og flere hundre skuelystne fulgte også foredraget over streaming. Stemningen var god og latteren satt løst hele veien. Det skortet heller ikke på nysgjerrighet fra salen, og spørsmålene fra publikum var mange og gode – faktisk så mange at kveldens hovedperson ikke fikk tid til alle.

Da foredraget var over, var det i Betong duket for Nuclear Party, som etter kvelden å dømme betyr mye lys, mye musikk og mye glowsticks. Og det hele ble naturligvis toppet med atomvåpen på scenen, som en prikk over den velkjente i-en. Alle overlevde til tross for den overhengende våpentrusselen, og både samfunnsengasjement og dansesko fikk bein å gå på denne kvelden.