Visste du at selveste Martin Sheen kommer til Det Norske Studentersamfund 2.mars? At det skal arrangeres Star Wars-fest og -maraton to dager til ende den 23. og 24.mai? At vi har fått vår helt egen app? Og, har du i det hele tatt fått med deg at vi har 200årsjubileum i år?

Dette var bare noen av tingene som ble presentert for publikum da storsalen lørdag kveld ble fylt opp med spente og forventingsfulle studenter, som alle så frem til å overvære den offisielle åpningen av jubileumsåret 2013. Det var duket for jubileumskickoff, og det var ikke spart på noe som helst.

Kvelden startet med et forrykende show fylt med alt fra kunstneriske innslag til avsløringer av høydepunkter fra jubileumsårets program. Konferansier Iver Schrøder loset oss på humoristisk vis gjennom kvelden, og gav oss en innføring i Det Norske Studentersamfunds historie, med fortellinger fra gode såvel som onde dager. Blant annet fikk vi historien om Hans Majestet Den Gyldne Gris gjenfortalt. Og med det var det dermed en gang for alle stadfestet at Det Norske Studentersamfund er en organisasjon med en stolt, to hundre år lang historie, som strekker seg helt tilbake til før Norge fikk sin egen grunnlov i 1814. Og slikt er det klart at man må feire.

Etter vel gjennomført sceneshow ble husets mange rom og ganger fylt opp av festglade studenter som var klare for å feire slutten på to hundre gamle år og starten på tohundre nye. Blant kveldens mange avsløringer, var det i hvert fall ikke lenger noen hemmelighet at jubileumsåret vil bli feiret slik et ekte jubileum skal – med fest og moro (og litt alvor).

Og med det hersker dermed liten tvil: Det Norske Studentersamfund vil være studentenes samlingssted også de neste 200 år.

Sjekk ut programmet for jubileumsåret HER
Android-appen kan lastes ned HER
Og har du ikke fått nok bilder, kan du se flere HER