Alfred Hitchcock. Mannen som bl.a fikk folk til å komme tidsnok til kinovisningene!

Vi er nå inne i en tid hvor landets kinoer krever en drøy hundrelapp for å få lov til å se film på det store lerretet. Noe som tilsier at man må ha en relativt stor lommebok om man skal kunne få med seg alt. At det er mange som tyr til ulovlig nedlastning er intet nytt, men man ofrer også en del av opplevelsen ved å ligge på sofaen med laptop-en i fanget.

På Cinema Neuf er prisene de samme som det de var tilbake på midten av det «glade» 90-tallet (40,-/ 60,-), noe som medfører at man kan se litt mer film enn man ellers ville hatt råd til. I tillegg har man muligheten til å nyte en kald øl under visningen. En filmklubb med respekt for seg selv, med andre ord.

Cinema Neuf viser film to ganger i uka i Lillesalen. På tirsdager har de som oftest konseptet «Tidsbilde». Dette er eksklusive filmvisninger hvor du tas med til en bestemt æra innenfor filmhistorien. På torsdager er det «Filmrulltorsdag». Som navnet tilsier er det da filmruller som «ruller» over lerretet. Noe som gir en annerledes (og for noen mer foretrukket) opplevelse å se film på. Ellers kan de tilby kunstfilm, dokumentarer og stumfilmkonserter. Her får du oppleve god, gammeldags stumfilm akkompagnert av livemusikk Akkurat som i gamle dager hvor pianist og piano var fast inventar i de fleste kinosaler.

Som filmklubber flest får du ikke se de siste blockbusterne på Cinema Neuf (noe du bør takke dem for!), så om du vil se The Avengers eller Titanic i 3D, må du nok trekke et annet sted. Hit kommer du om du vil se «bedre» filmer, laget av respekterte og anerkjente filmskapere.

Sist tirsdag tok jeg turen til Neuf for å få med meg ukas Tidsbilde. På menyen stod «Klassisk Italiensk Horror», med legender som Dario Argento og George Romero på kjøkkenet. Lavbudsjetts skrekkfilmer som, etter min mening, banker de fleste ander filmene innenfor genren. (En genre som kanskje ikke alle er klar over eksisterer, men som jeg anbefaler at folk tar en nærmere kikk på!) Det som er så bra med filmklubber er at de mater deg med annet en hva du får servert på byens mer «kommersielle» kinoer.

Cinema Neuf er et solid tilbud for alle filmelskere, men også for de som er gjennomsnittlig interessert i film. Om du ønsker å fordype deg mer i filmens verden så anbefales Cinema Neuf på det aller sterkeste. Filmklubber gir sine besøkende innblikk i filmens verden som man ikke får til vanlig. Selv har jeg erfart at filmklubber utvider ens egen horisont innenfor både filmen og musikkens verden, og bevisstgjør en om havet av ulike genre og epoker som eksisterer innenfor dette fantastiske mediet.

Så ta med venner, kjære og bekjente, og utforsk filmens grenseløse potensial som kunstnerisk uttrykksform med åpent blikk. Hvis ingen vil være med, ta for all del turen alene. Jeg lover at du ikke vil gå skuffet hjem.

For mer informasjon se: http://www.cinemaneuf.no/
Følg dem på Twitter: @cinemaneuf
Eller bli venn med dem på Facebook: http://www.facebook.com/cinemaneufklubb

Filip Wennerød (beklageligvis ikke i slekt med sjefen sjøl)
Skribentersamfundet (KAK), Det Norske Studentersamfund