Rett før Jonas Gahr Støre skulle gå på scenen i Storsalen, ba avtroppende hovedstyreleder i SiO, Silje Winther, om ordet. Winther kunngjorde så at Kulturutvalget var vinneren av årets Kristian Ottosen-pris. Denne nasjonale prisen deles ut av SiO hvert år til en person eller en gruppe personer som i foregående år har utmerket seg gjennom innsats for å bedre studentenes faglige, økonomiske, sosiale eller kulturelle vilkår. Tidligere vinner av prisen er blant annet Studentersamfundet i Trondheim og vårt eget Studentersamfunds Beate Svenningsen.

I Silje Winters tale het det blant annet at “Kulturutvalget har bidratt til at DNS har en politisk stemme, de har et variert tilbud som trekker folk og har høy faglig kvalitet. De har klart å bygge seg opp et sterkt navn hos studentene og de har turt å satse og har vist at studenter fortsatt er engasjerte!” Videre heter det i juryens begrunnelse at “Kulturutvalgets arrangementer representerer det eneste brede forum for debatter og foredrag arrangert av studenter og studentorganisasjoner i Oslo”.

Som om ikke det var nok, ble Kulturutvalget på mandag av Universitetet og SiO kåret til årets studentforening. Prisoverrekkelsen skjedde på Fredrikkeplassen kl. 12, og Kulturutvalget ble også presentert sammen med vinnerne i de andre priskategoriene under årsfestseremonien i Universitetets Aula.

Mange spør Kulturutvalgets leder hva som er hemmeligheten bak suksessen. – Hardt, målrettet arbeid kombinert med et enestående internmiljø bestående av engasjerte og hengivne mennesker, svarer Andreas Snildal.