Mandag 7. mai er det klart for Upop-aften om lydforurensning under vann. Klimatrusselen er i ferd med å bli virkelig tatt på alvor. Men dette har dessverre ført til at mange andre miljøspørsmål har kommet i bakgrunnen. Ett av disse er det stadig økende problemet med lydforurensning under vann, som særlig rammer dyrelivet hardt. Professor Olav Sand viser oss hvilke mulige skadevirkninger lydforurensning kan ha på havets dyreliv.[img2]

Semesterets siste Onsdagsdebatt finner sted EUs “nasjonaldag”, 9. mai, og hva er vel ikke da mer naturlig enn en skikkelig EU-debatt? I denne debatten ønsker vi å se nærmere på hvilke konsekvenser Norges utenforskap har hatt for norsk politikk i de 50 årene EU har eksistert. I panelet sitter nestleder i Nei til EU, Torunn Kanutte Husvik, journalist Sten Inge Jørgensen og fra internasjonalt utvalg i Attac, Idar Helle.

14. mai er det klart for semesterets siste Upop-aften, og denne gangen står den franske filmskaperen, forfatteren og aktivisten Guy Debord på plakaten. Debord har vært kjent som en av de fremste eksponentene for situasjonistbevegelsen, men har først den siste tiden også blitt tilgjengelig utenfor undergrunnsmijøer. Fra Københavns Universitetet kommer Mikkel Bolt Rasmussen for å vurdere hvilken påvirkningskraft Debords kunst har hatt.