Nøyaktige målinger viste nemlig at ”halvliteren” var på hele 0,539 liter, en betydelig overtapping. Mye tyder på at overtappingen har pågått siden nyttår, og de økonomiske tapene har allerede vært betydelige. Likevel er det lite man kan gjøre med problemet. Karl Olav Fostervoll, driftssjef i Chateau Neuf Servering AS, uttaler frustrert at disse systemene er svært omstendelige å endre på, og at det neppe vil lønne seg å justere dette så langt ut i semesteret.

Dette innebærer en reduksjon i dekningsbidraget i CNS’ regnskaper på nærmere 10 %, en reduksjon som kommer svært dårlig timet. Det er nylig investert store summer i å få på plass det nye anlegget i Betong, og dette er selvfølgelig gjort i den tro at prognosene som om dagen viser gode overskudd, stemmer. Etter gårsdagens oppdagelser er imidlertid situasjonen en helt annen.

Formann i Studentersamfundet, Øistein Ø. Svelle, beklager det hele. ”Dette spenner bein under de fleste planene vi hadde for investeringer i løpet av sommeren. Nå går resten av året med til å dekke inn disse tapene, og det virker jo ikke som om situasjonen vil utbedres med det første. Utrolig irriterende at dette rammer akkurat nå”.

”Jeg skal ikke akkurat kaste den første stein her, men man kan jo lure litt på hva som er skjedd når man vet at de eneste med tilstekkelig nøkkeltilgang til å gjøre disse endringene er Svelle og vaktmester Viggo. Og det virker jo som om i hvert fall de fleste i Styret i Studentersamfundet har nytt godt av feilen som er gjort”, sier en småfrustert Kalle Fostervoll i en kommentar.