I den senere tid har noen norske dokumentarer; Tradra- i går ble jeg tater(2004) og Mannen som elsket Haugesund (2004) til og med vært vist på kinoer på DVD- til full billettpris!

Betal heller 30,- kr. og se vårt utmerkede utvalg av moderne dokumetarfilm- klassikere på 35mm!

Errol Morris burde være kjent for de fleste. Hans Oscar-vinnende film The Fog of War: Eleven lessons from the Life of Robert S. McNamara har gjort hans navn viden kjent. Morris har for de få utvalgte vært kjent som leverandør av fantastiske, skruppelløse, utrangert og til dels meget sære dokumenarfilmer i en årrekke. Hva skal man ellers kalle et portrett av en mann som vedlikeholder henrettelsesutstyr, reiser til Auswitz på oppdrag fra den kanadiske revisjonisten Ernst Zandel og kommer tilbake for å vitne i en rettsak der han under ed hevder at gasskammerne aldri fantes?

Jeff Blitz var et ubeskrevet blad i dokumentarfilm-sammenheng frem til hans Oscar-nomierte Spellbound (2002) havnet i skyggen av Michael Moores Bowling for Columbine (2002). Blitz’ film har ikke fått på langt nær den oppmerksomheten den fortjener- nå har du anledning til å se den hos oss! Vi kan love et møte med et tversnitt av den amerikanske befolkningen- og deres usedvanlig talentfulle barn. Høy IQ- det forbudte talent!

Historien om Tintins skaper Herge er en formmessig fullendt film og et dypt personlig portrett av den moderne tegneseriens “far”. Med utgangspunkt i et unikt intervju den franske journalisten Michael Farr gjorde med Herge animerer og illustrerer regissør Anders Østergaard historien om en utrettelig perfeksjonist- skaperen av et av vår tids populærkulturelle ikoner, Tintin.

Det skal altså bli tre usedvanlige reiser inn i virkeligheten hos Cinema Neuf- slik det bare kan gjøres på film!

Program:

Tintin og meg

Spellbound

The Thin Blue Line