KL. 19.00
Maria Full of Grace
Sterk historie om unge narkosmugleres ubarmhjertige hverdag?
I en liten landsby i Colombia bor den livsglade 17-åringen, Maria Alvarez. Hele familien er avhengig av lønnen hun får fra den lokale roseplantasjen, men etter et sammenstøt med sjefen går hun på dagen. Oppsigelsen skal få uante konsekvenser for henne. Den dagen hun befinner seg om bord i flyet fra Colombo til storbyen New York, er det med små, omhyggelig innpakkede poser heroin i magen. Drivkraften er håpet om et lykkeligere liv i det forjettede land, men Maria tvinges ut i smuglerverdenens mørkeste avkroker og ganske snart blir reisen til et spørsmål om liv eller død.

Filmen vant Sølvbjørnen og Alfred Bauer prisen og den ble også nominert til Gullbjørnen i Berlin. Ved Sundance Filmfestival vant den Publikumsprisen!

Regi og manus: Joshua Marston. Hovedroller: Catalina Sandino Moreno, Guilied Lopez, Patricia Rae, John Alex Toro.

KL. 21.00
OVERRASKELSESFILM!

KL. 23.00
Kanonball: En film med baller
(Originalens tittel: Dodgeball: A True Underdog Story)

Filmens hovedperson er Peter LaFleur, en karismatisk tullebukk og eier av et slitent treningssenter som heter Average Joe’s, som oversatt til norsk betyr noe sånt som “hvermannsen” eller “gjennomsnittsmannen”. Stedets klientell er desidert under gjennomsnittet, og består av blant annet en påstått pirat, en skranglete nerd som drømmer om å imponere uoppnåelige heiagjengledere, en mentalt ustabil ekspert på obskure idrettsgrener, en avgjort uintelligent ung mann, og en eplekjekk bedreviter, som selvsagt ikke vet en ting.

Peters unnselige treningssenter blir gjenstand for White Goodmans grådige blikk. Han er den ekstremsportelskende, egosentriske eieren av Globo Gym, en glitrende sunnhetens søyle. Det er Whites intensjon å overta Average Joe’s, og Peters ikke-eksisterende regnskapsførsel gjør det ikke akkurat komplisert for ham. Banken har plassert advokaten Kate Veatch på innsiden av Average Joe’s for å gjennomføre overtagelsen så enkelt som mulig. Imidlertid blir Kate sjarmert av Peter og blir i stedet hans medsammensvorne. Nå skal denne banden med sosiale misforståttheter slå alle odds – og sin egen utilstrekkelighet – i et forsøk på å redde Average Joe’s. Hvordan? Ved å vinne en kanonballkamp mot Globo Gym!

Regi: Rawson Marhall Thurber. Hovedroller: Vince Vaughn, Christine Taylor, Ben Stiller, Justin Long