Snorklippingen som ble foretatt av Studentersamfundets formann Espen Røsbak markerer den endelige åpningen av nye Betong. Den fire måneder lange byggeprosessen har resultert i en bedre og mer funskjonell hovedscene på Studentersamfundet.

Pål Biørnstad fra arkitektfirmaet Lund & Slaatto holdt en kort tale om Chateau Neufs karakteristiske arkitektur. Bygget, som ble åpnet i 1969, vakte stor debatt da det ble reist i sin tid. Den brutalistiske og provoserende utformingen symboliserer også noe sårbart og åpent. Huset fremstår som en lukket enhet med sine rette linjer og sin kombinasjon av glass og sement. Det sårbare fremkommer først og fremst med de uskjulte tekniske fasiliteter som luftekanaler og lysrør.

Stortingspolitiker
Knut Storberget(Ap) fremhevet Studentersamfundet som arena for debatt. Som den største faste debattscenen i Oslo er oppgraderingen av Betong et viktig tilskudd til fortsatt engasjement og kritisk søkelys. Studentersamfundenes debatter er et av de få stedene politikere og offentlige personer ikke slipper unna med innlærte kjappe populistiske svar.

Studentersamfundets formann Espen Røsbak fikk æren av å klippe snoren som var trukket over scenen. Han framhevet i sin appell Studentersamfundets lange historie både som fri talerstol, men også som fri scene. Han uttrykte sin dypeste takk til Universitas Osloensis for godt samarbeid, og for at de så tydelig setter pris på det arbeidet Studentersamfundet gjør som premissleverandør for studentkultur og debatt.